Dag van de Logistiek Oss goed bezocht

Zondag 5 oktober jl. vond de "Dag van de logistiek Oss" plaats op het industrieterrein Elzenburg. Het was een bijzondere dag, helemaal omdat die dag tevens de officiële opening van ons nieuwe kantoorpand en showroom plaatsvond.

Het was de eerste keer dat er een Dag van de Logistiek georganiseerd werd in Oss, een initiatief van het Logistiek Platform Oss en de gemeente. Transporteurs, verpakkingsbedrijven, verkeersscholen, logistieke dienstverleners en bandenverkopers hadden zich verzameld rond de IJsselstraat. Daar konden bezoekers informatie krijgen over de vele logistieke bedrijven die Oss rijk is, en ook hoe zij te werk gaan. Bijvoorbeeld bij Hartog en Bikker, waar pallets met drankblikjes geladen werden.

Bij Begra stonden onze adviseurs klaar om alle vragen te beantwoorden omtrent de inrichting en beveiliging van magazijnen en distributiecentra. Daarbij was iedereen in de gelegenheid om onze nieuwe showroom te bekijken waar diverse systemen en innovatieve toepassingen op het gebied van opslag van goederen gepresenteerd werden. Ook was er een speciale ruimte ingericht voor horeca en er was een plein met kindervermaak, waar ook andere bedrijven zoals verpakker Vetipak, zich konden presenteren.

Begra Magazijninrichting nieuwe kantoor aan de IJsselstraat
Begra Magazijninrichting presentatie nieuwe showroomBij buurman Vice Versa kon men een rondleiding in de vriescellen krijgen. Ook bij de Osse Overslag Centrale aan de andere kant van het water, waren er activiteiten. Daar kon men onder meer zien hoe een container op een schip werd geladen. Tevens kon men plaatsnemen achter het stuur van een snelle sportwagen, een truck van Vos of een kraan van Spierings. Kortom, er was vanalles mogelijk deze dag.

Tenslotte was het niemand minder dan de burgemeester van Oss, Wobine Buijs-Glaudemans die aan het einde van de dag de prijzen uitreikte van de tekenwedstrijd die aan deze dag gekoppeld was.

Wobine Buijs-Glaudemans Presentaties op het buitenterrein
Wobine Buijs-Glaudemans Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans reikt de prijzen uitAl met al was het een drukbezochte dag. Het is dan ook de bedoeling dat er een vervolg komt op de Dag van de Logistiek. De logistieke bedrijven willen met de dag bekendheid geven aan de Osse bedrijvigheid, maar hopen ook dat jonge mensen gestimuleerd worden om in de logistiek te gaan werken. 

Video Dag van de Logstiek

 


  ( © DTV Oss )