Jorg Zwaans veelbelovend ondernemer van het jaar

Jorg Zwaans, eigenaar van Begra, kreeg de titel Veelbelovend Ondernemer. De jury noemt hem de terechte opvolger van Hans van der Lee, die deze titel vorig jaar kreeg.

 

De kandidaten werden door een zevenkoppige jury gekozen, na een zorgvuldige procedure die in september van start ging. Voor de titel Ondernemer van het Jaar werden maar liefst 52 voordrachten gedaan, voor Veelbelovend Ondernemer 30.

Daarmee waren er dit jaar opvallend veel meer voordrachten dan in voorgaande jaren. Alle Ossenaren waren onder andere via de media uitgenodigd om een ondernemer onder de aandacht van de jury te brengen.

Zorgvuldige screening

De jury wees na zorgvuldige screening van de voordrachten, diverse gesprekken met kandidaten en aanvullend onderzoek met volle overtuiging Smits en Zwaans aan als de winnaars van deze titels. Dat deden zij aan de hand van de criteria die vooraf waren opgesteld en gepubliceerd. De jury bestond uit vertegenwoordigers van de drie Osse ondernemersverenigingen en stond onder leiding van burgemeester Herman Klitsie.

 ‘Lef, Durf en Passie’

Jorg Zwaans startte acht jaar geleden met twee partners een handelsonderneming in palletstellingen. Inmiddels is hij de enige eigenaar en heeft hij naast de handelsonderneming ook een productiebedrijf en een montagebedrijf, alle drie opererend onder de naam Begra. De jury typeert Zwaans als ’een jonge ondernemer die met zijn lef, durf en passie een ambitie heeft gerealiseerd in korte tijd, en daarbij naar de toekomst blijft kijken om zijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en zo de groei van zijn bedrijf verder wil realiseren.’ Ook Zwaans had de titel niet verwacht en toonde zich geroerd met de prijs. Hij bedankte zijn collega’s, vader en broer. “Zij waren er in goede en slechte tijden, zonder hen had ik het niet gekund.”

Business Gala

De twee winnaars werden bekend gemaakt tijdens het Business Gala. Dit is de traditionele opening van het nieuwe jaar door ondernemersverenigingen OVO, TIBO en OIK. Net als afgelopen jaren werden de twee ondernemers gehuldigd in een stampvolle Lievekamp.

Bron: www.thuisinhetnieuws.nl (jan 2010)

Tijdens het negentiende Osse Business Gala is Arno Smits, eigenaar van Smits Opleidingen, uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar. Jorg Zwaans, eigenaar van Begra, kreeg de titel Veelbelovend Ondernemer. De jury noemt hen de terechte opvolgers van respectievelijk Jelle van Gangelen en Hans van der Lee, die deze titels vorig jaar kregen.