Logistica Award 2012 - Kostenbesparing, efficiency en ergonomie

Volgens de beursorganisatie is het aantal aanmeldingen voor de Logistica Award 2012 aanmerkelijk hoger dan de voorgaande jaren. Opmerkelijk ook: van alle inschrijvingen is 25% werkzaam in de (sub-)sector mobiel intern transport.

logistiek en transport

Opvallend is de goede kwaliteit van de inzendingen en de diversiteit aan innovaties. Het is een graadmeter voor de innovatiekracht binnen de logistieke sector. De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen met een hoge graad van directe toepasbaarheid voor logistieke problemen binnen het eigen bedrijfsproces.

Innovatieaward

De Logistica Award is de beloning voor de beste of meest innovatieve oplossing, voor een nieuwe of verbeterde werkwijze van transport, opslagmethode, handling of een andere logistiek systeem. Het is een initiatief van VNU Exhibitions en de stichting Logistica. De jury kiest drie genomineerden. Deze worden bekend gemaakt op 12 september tijdens de persbijeenkomst Logistica en ICT & Logistiek. Vervolgens wordt op 13 november, de eerste beursdag van Logistica 2012, de winnaars van de jury- en de publieksprijs bekend gemaakt.

De uitreiking vindt plaats tijdens het seminar ‘Innovatie, hoe te organiseren binnen uw bedrijf?’ Drie jaar geleden streden 11 inzendingen mee. Winnaars waren de mixed load palletiser van RSW en de containerontlader TEUN. Deze innovaties wonnen respectievelijk de jury- en publiekprijs.

logistiek en transport


Vakbeurs Logistica 2012

De Logistica Award  is onderdeel van de vakbeurs Logistica 2012. De prestigieuze  prijs beloont de meest innovatieve oplossing in de interne logistiek.

Logistica vindt plaats van 13 t/m 16 november 2012 en is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux.

Kostenbesparing, efficiency en ergonomie

Logistica 2012 is niet alleen een bruisende vakbeurs, er worden ook ontzettend veel noviteiten getoond door de exposanten. Bezoekers kunnen hun hart ophalen bij het zien van allerlei oplossingen gericht op kostenbesparing, efficiënt omgaan met ruimtebeslag en het verbeteren van de ergonomie op de werkplek. Bent u als professional werkzaam in de logistieke sector? Dan mag u een bezoek aan Logistica 2012 niet missen.

ICT & Logistiek 2012

Gelijktijdig met Logistica vindt ook ICT & Logistiek plaats, dé toonaangevende vakbeurs voor ICT-diensten en -toepassingen in de logistieke keten. Bezoekers van deze beurs hebben met hun badge tevens gratis toegang tot Logistica en omgekeerd.

Beursdagen

Dinsdag 13 t/m vrijdag 16 november 2012
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, Hal 8, 9, 11 en 12

Openingstijden:
Dinsdag 13 november  10:00 - 17:30 uur
Woensdag 14 november  10:00 - 17:30 uur
Donderdag 15 november  10:00 - 21:00 uur
Vrijdag 16 november 10:00 - 17:30 uur

Meer informatie

Beurscatalogus 2012

Logistica-online

Zie ook

Magazijninrichting

Vijf aandachtspunten om uw magazijn te verbeteren