Nieuwe Linde trucks milieuvriendelijker, veiliger en zuiniger

Op 1 januari heeft MotracLinde een nieuwe lijn Linde diesel en lpg-trucks van 2 tot 5 ton op de markt gebracht. Deze nieuwe trucks zijn milieuvriendelijker en zuiniger dan alle voorgaande modellen en voldoen volledig aan fase 3B van de Europese richtlijn die de uitstoot voor voertuigen met een vermogen van 37 tot 56 kW (2004/26/EG) in acht houdt.

Daarnaast zijn de trucks standaard voorzien van 'Curve Assist', snelheidsreductie in bochten, en het Linde Engine Protection System. Alle nieuwe trucks zullen de type-aanduiding 'EVO' gaan dragen watstaat voor hypermoderne motortechnologie en een beter energierendement, ook voor verbeterde ergonomie en veiligheid van de trucks.

Enkele belangrijke kenmerken van de nieuwe trucks zijn:

• Milieuvriendelijk: voldoen aan de EU richtlijnen
• Zuiniger door hypermoderne motor-technologie
• Tot 17% besparing op brandstofverbruik
• Veiligheid: standaard geleverd met Curve Assist
• Voorzien van Linde Engine Protection System
• Comfortabele werkplek voor de chauffeur: nieuwe stoelen en armsteun

heftruck Motrac Linde

Milieuvriendelijke diesel heftrucks

De Linde H25 tot H50 EVO-modellen hebben een hefvermogen van 2,5 tot 5 ton en zijn de milieuvriendelijkste dieseltrucks van Linde ooit, dankzij de dieselmotor met Common Rail en vier cilinders met 2000 cm³ inhoud en standaard een ingebouwde roetfilter.

De dieseltrucks presteren gemiddeld 69% onder de wettelijke uitstootmaxima. De motor van 44-kW in de Linde H25 tot H35D EVO-modellen heeft een maximaal koppel van 200 Nm bij slechts 1750 omw./min. De motor van 55-kW in de Linde H40-H50 EVO-modellen hebben bij hetzelfde toerental een maximaal koppel van 240 Nm bij slechts 1750 omw./min.

Het DPF-roetfilter wordt automatisch geregenereerd zonder extra stilstand en onafhankelijk van waar de truck zich bevindt.

Zuinig energieverbruik

De motoren van de dieseltrucks zijn niet het enige nieuwe feature. Alle nieuwe Linde H20 tot H50 EVO diesel- en LPG-trucks hebben voor de heffuncties nu een axiale plunjerpomp met variabele verplaatsing, die de gevraagde hoeveelheid olie pompt.

De pomp heeft een grotere capaciteit; maximale opbrengst bij 1600 toeren. Daardoor stoten de nieuwe trucks minder diesel roetdeeltjes uit en besparen ze tot 17% brandstof. Zelfs bij een hoog toerental.

De trucks zijn ook merkbaar stiller. Doordat er minder hydrauliekolie verspild wordt en er minder circulatieverlies is, zijn de Linde H20 tot H50 EVO-trucks niet alleen rendabeler, maar ook beter voor het milieu.

De elektrische ventilator in de Linde H20-H50 (serie 392 en 393) maakt de trucks nog energiezuiniger. Deze regelt de vereiste ventilatorsnelheid en past de temperatuur van de hydrauliekolie, het koelwater en de inlaatlucht individueel aan volgens de voorgeschreven waarden. De ventilator in combinatie met de hydraulische pomp zorgen ervoor dat de truck veel zuiniger is.

Meer informatie op:

MotracLinde