Oss centraal op Nationale Distributiedag 2013

Op dinsdag 28 mei jongstleden vond alweer de 26e editie van de Nationale Distributiedag plaats. Ditmaal in Theater De Lievekamp in Oss. De dag die door ruim 300 deelnemers werd bijgewoond, startte met een interessant regionaal programma, waarbij diverse bedrijven in de regio bezocht werden. Daarna gaven een aantal gastsprekers onder de titel ‘Focus on Business; scoren met sectoren’ hun visie op de ontwikkelingen in de verschillende topsectoren.

Nationale Distributiedag

Onlangs nog klom de regio Oss op naar een vijfde plek in de lijst van ‘Logistieke Hotspots’, in stand gebracht door vakblad Logistiek Magazine en logistiek.nl.  Maar de burgemeester van de gemeente Wobine Buijs liet deze dag duidelijk blijken dat de ambities hoger liggen dan deze toch verdienstelijke vijfde positie.

De regio Oss-Veghel-Eindhoven kent nu nog verschillende logistieke platforms maar de instanties samen gaan aan de slag om het totale plaatje in te vullen met goede weg-, water- en spoorverbindingen. Met als de gemeente Oss als centraal middelpunt, aldus burgemeester Buijs.

Nationale Distributiedag

Ook een aantal interessante bedrijven uit de sectoren Life sciences, Life style en High tech kwamen aan het woord. Deze bedrijven uit Amerika, Azië en Europa gaven inzicht in de specifieke eisen en wensen van de supply chain binnen hun sector en wat ze verwachten ze van de Nederlandse (logistieke) dienstverleners.

Verder motiveerde ze waarom de keuze voor vestiging in Nederland was gevallen en wat de voor- en nadelen van Nederland ten opzichten van onder andere Duitsland en België zijn. Daarnaast werd er nog ingegaan op wat de Nederlandse logistieke sector kan doen om aantrekkelijk te blijven voor buitenlandse bedrijven uit deze sectoren en waar nog verbeterpunten in het vestigingsklimaat liggen om de concurrentie voor te blijven.

Meer informatie over deze dag op:

Nederland Distributieland (NDL/HIDC)