Uniek zorgconcept van Osse bedrijven

Logistieke ontzorgen van de klant

Passie voor transport en logistiek bracht de ondernemers Arno Smits, Jorg Zwaans, Mathijs Strik en Gert Jan van Beek bij elkaar. Daarnaast hebben de vier dezelfde visie, ambitie en kwaliteitsniveau als het gaat om het bedienen van hun klanten. Het was voor hen dan ook niet meer dan logisch om een samenwerkingsverband met elkaar aan te gaan, met als enige doel: het logistiek ontzorgen van de klant. Dat doen zij ieder vanuit hun eigen professie.

Vier specialisten, die ieder op hun eigen gebied op hoog niveau werken, vormen tezamen het platform Logistiek Ontzorgt. De vier ondernemers hebben hun sporen reeds verdiend in Oss.

Het zal ook niemand ontgaan zijn dat Arno Smits in 2010 op het Business Gala werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar en Jorg Zwaans op hetzelfde Gala werd verkozen tot Veelbelovend Ondernemer. Van Hooff is op haar beurt al ruim twintig jaar een betrouwbare partner voor haar relaties. In hun wens om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn, vonden de vier elkaar.

Aanspreekpunt voor de gehele interne logistieke keten
Vlnr: Mathijs Strik, Arno Smits, Gert Jan van Beek en Jorg Zwaans, de vier initiatiefnemers achter het platform Logistiek Ontzorgt. ‘Door onze samenwerking ontzorgen wij de klant helemaal’, aldus de vier ondernemers.

“Wij spelen allemaal een rol in de logistieke markt. We bedienen dezelfde doelgroep en hebben dezelfde klanten”, zegt Jorg Zwaans, eigenaar van Begra Magazijninrichting. “Begra levert alles wat nodig is voor een magazijn, Van Hooff Intern Transport zorgt voor onder andere hef- en reachtrucks, Safety Support, onder leiding van Mathijs Strik, levert producten en diensten op het gebied van veiligheid in magazijnen en Smits Opleidingen geeft de opleidingen voor de trucks. We komen elkaar dan Vlnr: Mathijs Strik, Arno Smits, Gert Jan van Beek en Jorg Zwaans, de vier initiatiefnemers achter het platform Logistiek Ontzorgt. ‘Door onze samenwerking ontzorgen wij de klant helemaal’, aldus de vier ondernemers ook regelmatig tegen bij klanten. Dit initiatief is ontstaan naar aanleiding van vragen uit de markt en zoals wij er invulling aan geven, is het een uniek concept.” Gert Jan van Beek vult aan: “Door onze samenwerking ontzorgen wij de klant helemaal. Wij zorgen ervoor dat logistiek gezien alles optimaal is. Dat levert de klant een efficiëntere werkwijze op en bovendien kan hij zich helemaal bezighouden met het ondernemen.”

Opleidingen

Arno Smits: “Aangezien heftruckchauffeurs gekwalificeerd moeten zijn, verwezen Gert Jan, Jorg en Mathijs kandidaten al vaak naar mij door. Speciaal voor deze opleidingen hebben we nu een loods aan de Gasstraat Oost ingericht als een magazijn, compleet met stellingen en heftrucks, uiteraard geleverd door Van Hooff en Begra. Hier verzorgt Smits Opleidingen alle hef- en reachtruckopleidingen en de bijbehorende herhalingscursussen. Alle facetten voor de opleidingen kunnen geoefend en getest worden. Er zijn doorrolstellingen, draagarmstellingen, dubbele en enkele palletstellingen met onderdoorgang en een oprijdlaadbrug.” Zwaans: “Wij zorgen voor één aanspreekpunt voor het geheel en maken daarbij gebruik van elkaars expertise. Dit in tegenstelling to alles in eigen beheer willen doen. Wij bieden one stop shopping, zonder kwaliteitsverlies!”

Website

Als finishing touch is er ook een website in het leven geroepen: www.logistiek-ontzorgt.nl. Op deze site is niet alleen alle informatie te vinden over de wijze van ontzorgen van de vier bedrijven, maar ook allerlei interessante nieuwtjes op het gebied van transport en logistiek.

Relevante links

- Logistiek Ontzorgt http://www.logistiek-ontzorgt.nl

- Smits Opleidingen http://www.smitsopleidingen.nl

- Safety Support https://safety-support.nl

- Van Hooff Intern Transport http://www.vanhooffinterntransport.nl