Verkort de loopafstanden in uw magazijn

Het KennisDC Logistiek Limburg heeft een tool ontwikkeld voor het berekenen van loopafstanden in magazijnen op basis van de “S-shaping methode”. De tool voor het optimaliseren van loopafstanden is ontwikkeld door Fontys Internationaal Logistiek Expertise Centrum (ILEC) en door Guy Somers verder ontwikkeld voor praktische toepassing bij kleine en middelgrote ondernemingen.

De tool is gericht op het berekenen en optimaliseren van loopafstanden in het magazijn volgens de “S-shaping” methode*. Dit wordt berekend in combinatie met een magazijnindeling op basis van een ABC verdeling en vergeleken met het willekeurig neerzetten van goederen op picklocaties.

Door gegevens in te vullen over de kosten van de orderpicker, de gemiddelde loopsnelheid en het aantal orders per jaar is te berekenen wat de jaarlijkse besparing in meters, uren en kosten zijn. U kunt los van elkaar zien wat de loopafstanden zijn zonder ABC indeling en wat de loopafstanden met ABC indeling zijn.

Het is weliswaar één manier om de rij/loopafstanden te berekenen aangezien er namelijk tal van andere mogelijkheden bestaan. Maar deze tool kan u wel degelijk tot nieuwe inzichten brengen over de invulling van uw magazijn.

De tool is middels een eenmalige registratie, gratis te downloaden op de website van KennisDC Logistiek Limburg. Daarbij zit tevens over een handleiding, die u per onderdeel uitlegt welke stappen u moet nemen en wat de begrippen inhouden.

S-shaping methode

* “S-shaping methode” is het volgen van een route door het magazijn in de vorm van een S. Je begint aan de ene kant van de gang en loopt naar de andere zijde om daar vervolgens via de kortste weg naar de volgende rij te lopen. Zie hiervoor ook de blauwe en groene pijlen in het plaatje die de route aangeven.


Meer info en download:

www.kennisdclogistiek.nl