• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /
Sluiten
Sluiten

Aanrijdbeveiliging voor uw magazijn

Wilt u uw stellingen beschermen tegen impact van heftrucks en hiermee schades voorkomen? Pas een Begra aanrijdbeschermer toe! Aanrijdbeveiliging (ook wel aanrijdbescherming genoemd) kan gebruikt worden in situaties waar stellingen of een tussenvloer geplaatst zijn. Niet alleen in een magazijn dus, maar ook in een productiehal of werkruimtes met weinig zicht en weinig manoeuvreerruimte.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5Producten

per pagina
  1. Aanrijdbeschermer 2500mm dubbele rij
    BM107-0001-A Aanrijdbeschermer 2500mm dubbele rij

    Vanaf 140,00 169,40

    Binnen 2 werkdagen
  2. Aanrijdbeschermer 2400 mm dubbele rij
    BM107-0003-A Aanrijdbeschermer 2400 mm dubbele rij

    Vanaf 150,00 181,50

    Binnen 2 werkdagen
  3. Aanrijdbeschermer 1250 mm enkele rij
    BM107-0002-A Aanrijdbeschermer 1250 mm enkele rij

    Vanaf 95,00 114,95

    Binnen 2 werkdagen
  4. Aanrijdbeschermer 1100 mm enkele rij
    BM107-0004-A Aanrijdbeschermer 1100 mm enkele rij

    Vanaf 105,00 127,05

    Binnen 2 werkdagen
  5. Gebruikte aanrijdbeschermer Esmena 2600x400 mm (bxh) geel
    BM080-046-001-B Gebruikte aanrijdbeschermer Esmena 2600x400 mm (bxh) geel
    40,00 48,40
    Binnen 2 werkdagen
Tonen als Foto-tabel Lijst

5Producten

per pagina

Waarvoor gebruikt u aanrijdbeveiliging?

De aanrijdbeschermer kan eenvoudig vervangen worden als deze schade oploopt, in tegenstelling tot uw stellingen en inventaris. Verder kan aanrijdbescherming niet alleen gebruikt worden om uw stellingen schadevrij te houden maar ook om uw personeel te beschermen in situaties waar weinig zicht is. Het vormt bijvoorbeeld een barrière tussen de heftruck en een looppad. Weet u niet zeker welke aanrijdbescherming het beste is voor uw magazijn bescherming? Neem dan gerust contact met ons op!

Aanrijdbeveiliging magazijn: paal- en hoekbeschermers

Aanrijdbeveiliging is er in meerdere vormen en afmetingen. De meest voorkomende zijn:

- Framebeschermers

- Hoekbeschermers

- Stijlbeschermers

Elk type aanrijbeveiliging is anders en maakt het magazijn op een ander niveau veiliger. De framebeschermers beschermen bijvoorbeeld de kopse kanten van een rij palletstellingen. Aanrijdbeveiliging voor een entresolvloer kolom zijn bijvoorbeeld stijlbeschermers of hoekbeschermers, wanneer de kolom op een hoek staat. 

Waaruit bestaat aanrijdbescherming?

Framebeschermers bestaan uit twee gekleurde hoekbeschermers van 400mm hoog en een koudgewalst stalen profiel van 300mm hoog. De hoekbeschermers kunnen geleverd worden in de kleuren geel (RAL 1018) of geel-zwart. Deze kleur valt direct op bij uw magazijnmedewerkers, wat de kans op aanrijdingen sterk vermindert. 

De hoekbeschermers zijn 4mm dik. Dit is meer dan voldoende om meerdere impacts van heftrucks op te vangen. U kunt ook losse hoekbeschermers bij Begra kopen. Let op, hoekbeschermers dienen altijd verankerd te worden in de grond.

Zowel framebeschermers als hoekbeschermers worden gezien als verplichte onderdelen van magazijn bescherming. Bij een keuring van uw magazijn kan de afwezigheid hiervan dus een afkeurpunt veroorzaken.

Stijlbeschermers beschermen de voorste stijl van uw frames. In ons assortiment vindt u twee verschillende typen stijlbeschermers: verankerbaar en opboutbaar. Het verschil zit hem in de bevestiging. De verankerbare stijlbeschermers verankert u in de grond vóór de stijl en dit werkt op een vergelijkbare wijze als de hoekbeschermer. Opboutbare stijlbeschermers zijn gemaakt van staal, gebogen in een U-vorm en zijn voorzien van een laag foam aan de binnenzijde van het staal. Dit zorgt voor extra demping en bescherming bij impact. 

Deze beschermers zijn niet verplicht maar de stijlen worden hiermee wel voorzien van goed zichtbare beveiliging.

Veelgestelde vragen over aanrijdbeveiliging

Wat is aanrijdbescherming?

Een aanrijdbeschermer is een veelal metalen barrière die worden opgesteld om schade te voorkomen aan magazijninventaris zoals palletstellingen en tussenvloeren.

Wat is het doel van aanrijdbescherming?

Het doel van aanrijdbescherming is schade voorkomen en daarmee de veiligheid van mensen, goederen en de infrastructuur van het magazijn te verhogen.

Wat is het voordeel van aanrijdbescherming?

  • Het verhoogt de veiligheid in het magazijn
  • Het beschermt kostbare producten die zijn opgeslagen
  • Het werkt kostenbesparend doordat dure landurige en ingrijpende reparaties aan magazijninventaris worden voorkomen

Ik heb een beperkt budget: kan ik dan ook aanrijdbeveiliging voor mijn magazijn aanschaffen?

Bij Begra hebben we met regelmaat ook gebruikte aanrijdbeveiliging voor uw magazijn. Dit is ideaal wanneer u een minder hoog budget heeft voor uw magazijninrichting. Deze veiligheidsartikelen zijn nog steeds van uitstekende kwaliteit, maar voor een lagere prijs. Zo kunt u nog steeds goede bescherming kopen voor uw magazijn, zonder uw budget te overschrijden.

Wordt aanrijdbescherming ook in mijn branche gebruikt?

Aanrijbeveiliging is te gebruiken in verschillende branches, maar komt het meest voor in magazijnen met stellingen en tussenvloeren. Ook wanneer u een productiehal of werkruimtes heeft, waar heftrucks moeten manoeuvreren met weinig ruimte en overzicht, is aanrijdbescherming belangrijk. Twijfelt u of uw ruimte aanrijdbeveiliging nodig heeft, zoals stootpalen aanrijdbeveiliging, hoekbeschermers of stijlbeschermers? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke andere soorten aanrijdbeveiliging zijn er?

Er zijn verschillende soorten aanrijbeveiliging om uit te kiezen, maar de meest voorkomende zijn:

  • Kolombeschermers: Dit zijn voornamelijk kunststof ‘vaten’ die om een middenkolom van een tussenvloer worden geplaatst. Hierdoor is deze rondom beschermd tegen de impact van interne transportmiddelen.
  • Stootpalen: aanrijdbeveiliging paal, geleiderails of beugels die op tactische plaatsen in een magazijn worden geplaatst om muren, machines en andere elementen te beschermen tegen aanrijding.
  • Zijgeleiding: stalen geleiderails die over de gehele lengte van een gang tussen stellingen worden geplaatst. Deze worden voornamelijk toegepast in smalle gangen magazijnen waar speciale heftrucks in- en uit rijden zonder te keren.
    Vloermarkering: Onmisbaar in elk magazijn, duidelijke magazijnbelijning om bijvoorbeeld looppaden aan te duiden, gevaarlijke zones te identificeren of opslaglocaties aan te duiden.
Back to top