• /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
Sluiten
Sluiten

Ruitenstelling

Zoekt u ruitenrek voor de opslag van (voor)ruiten of grote, langwerpige voorwerpen? Deze glasstelling wordt gemaakt met palletstelling frames van het merk AR, verzinkte liggers en verzinkte buizen die verticaal op de liggers staan.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4Producten

per pagina
 1. Ruitenstelling 3000x920x900 mm (hxbxd) 3 niveaus beginsectie
  BM159-0751-A Ruitenstelling 3000x920x900 mm (hxbxd) 3 niveaus beginsectie

  Vanaf 595,00 719,95

  Binnen 3 werkdagen
 2. Ruitenstelling 2000x920x900 mm (hxbxd) 2 niveaus aanbouwsectie
  BM160-0752-A Ruitenstelling 2000x920x900 mm (hxbxd) 2 niveaus aanbouwsectie

  Vanaf 349,00 422,29

  Binnen 3 werkdagen
 3. Ruitenstelling 3000x920x900 mm (hxbxd) 3 niveaus aanbouwsectie
  BM160-0751-A Ruitenstelling 3000x920x900 mm (hxbxd) 3 niveaus aanbouwsectie

  Vanaf 516,00 624,36

  Binnen 3 werkdagen
 4. Ruitenstelling 2000x920x900 mm (hxbxd) 2 niveaus beginsectie
  BM159-0752-A Ruitenstelling 2000x920x900 mm (hxbxd) 2 niveaus beginsectie

  Vanaf 406,00 491,26

  Binnen 3 werkdagen
Tonen als Foto-tabel Lijst

4Producten

per pagina

Wat is een ruitenrek?

Een ruitenrek is een verticaal opslagrek voor allerlei typen autoruiten, ramen en ander glaswerk. Doordat wij voor iedere magazijninrichting een magazijnoplossing hebben, mag de automotive branche niet vergeten worden. Daarvoor hebben we in eigen beheer ruitenstellingen ontworpen. Dit is een glasrek dat slimme glas opslag biedt; elke autoruit kan hierin veilig en efficiënt worden opgeborgen. Een ruitenrek van Begra bestaat uit verzinkte AR palletstelling frames met speciaal ontwikkelde verzinkte ruitenstelling liggers. Deze stelling liggers zijn voorzien van kunststof glijstrips en gaten waarin rongen worden geplaatst. Een ruitenrek kent verschillende benamingen; zo kunt u op onze website de volgende woorden tegenkomen: ruitenstellingen, glasrek, voorruit stelling, glasstelling en ramenrek. We gebruiken deze verschillende benamingen voor onze ruitenstellingen, omdat u ze voor verschillende doeleinden kunt gebruiken.

Hoe u ruitenstellingen gebruikt

Ruitenstellingen voor de autobranche zijn ontwikkeld om autoruiten in op te slaan. Daarom kunt u de ruitenstellingen ook een voorruit stelling noemen. Hoe zit de voorruit stelling precies in elkaar en hoe wordt deze gebruikt? Dat leggen we u graag uit. De kunststof HMPE glijstrips voorkomen dat het kwetsbare glas in direct contact komt met het metaal van het glasrek. De glijstrips van de voorruit stelling zorgen ervoor dat de autoruit eenvoudig in de stelling kan worden geplaatst, zonder de ruit te beschadigen. Dankzij de glijstrips kunt u tevens zwaardere ruiten die hoger in de stellingen geplaatst zijn gemakkelijk pakken. 

De verticale rongen van het glasrek kunnen op de gewenste afstand worden geplaatst om de autoruiten tegen te laten rusten. Hierdoor kunnen ook de ruiten met een grote curve worden opgeslagen in het glasrek. 

Hoewel het vraagstuk voor glas opslag uit de autobranche is gekomen, kan het door ons ontwikkelde glasrek ook in andere branches worden toegepast. Dat is het mooie van Begra! Enkele voorbeelden van branches waarin onze ruitenstellingen gebruikt kunnen worden:

 • verticale (glas) opslag
 • een ramenrek kan ook gebruikt worden als platenrek voor platenopslag
 • u kunt de ruitenstellingen gebruiken als ruithouder;
 • ons glasrek dient ook als opslag voor glasplaten
 • de ruitenstellingen zijn geschikt om kozijnen in op te slaan.

Afmetingen van een glasrek, voorruit stelling en ramenrek

Wanneer u bij Begra een ruitenrek wilt kopen, dan hebben wij verschillende formaten beschikbaar. De afmetingen van het glasrek zijn afgestemd op de ideale formaten van de automotive industrie. De liggers van onze ruitenstellingen kunnen echter ook in andere formaten AR palletstelling frames worden gemonteerd. Dat maakt onze voorruit stelling veelzijdig en dat is nou net zo handig! Begra heeft een glasstelling van twee standaard hoogtes:

 • 2000 mm hoog; dit glasrek heeft een opslag van twee niveaus;
 • 3000 mm hoog; deze voorruit stelling heeft een opslagmogelijkheid van drie niveaus.

Wilt u een ruitenrek dat dieper is zodat u meer ruimte heeft voor de opslag van bredere producten? Of bent u op zoek naar een hoger glasrek met meer niveaus? Geen probleem! Neemt u gerust contact met ons op; dan bespreken onze specialisten graag alle mogelijkheden voor een glasrek met u.

Uw glas opslag regelen bij Begra met een glasstelling

Een glasrek van Begra kunt u onder andere inzetten wanneer u een garage heeft, maar ook wanneer u andere verticale producten zoals glasplaten wilt opslaan. Omdat wij zelf onze ruitenstellingen hebben ontworpen, kunt u ervan uitgaan dat ze van de beste kwaliteit zijn. 

We hebben niet alleen hoogwaardige ruitenstellingen beschikbaar; Begra is er voor alles dat met magazijninrichting te maken heeft. Zo kunt u bij ons ook terecht voor een bandenstelling of voor bandenwagens. Grootvakstellingen, legbordstellingen, palletstellingen en inrijstellingen zijn ook opties voor uw magazijn. Combineer dit in uw garage met een glasrek en handige bakken, kratten en manden en u kunt direct uw banden, autoruiten en ander gereedschap kwijt. Als dat niet handig is!

Contact en informatie

Wilt u graag onze ruitenstellingen in het echt komen bekijken of heeft u advies nodig over wat voor soort glasrek u het beste aan kunt schaffen? Wilt u graag meer weten over ons aanbod in magazijninrichting? U bent van harte welkom in onze showroom! U mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Al uw benodigdheden voor uw magazijninrichting zijn direct uit voorraad leverbaar.

Back to top