• /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
Sluiten
Sluiten

Stapelrekken

Stapelrekken - ook wel stapelracks of stapelbokken genoemd - zijn heel handig voor het opslaan van goederen zonder dat je hiervoor een vaste magazijnstelling nodig hebt. Dit maakt je heel flexibel in je opslagmogelijkheden. Daarnaast kun je je beschikbare ruimte optimaal benutten omdat je je goederen ook in de hoogte op kan slaan. Extra handig ook voor goederen die van zichzelf moeilijk of niet stapelbaar zijn. Door de thermisch verzinkte afwerking zijn de stapelrekken ook geschikt voor buitenopslag.

Tonen als Foto-tabel Lijst

11Producten

per pagina
 1. Image
  BM589-0006-B Gebruikt stapelrack 2025x1180x1140 mm (lxbxh) verzinkt met 4 rongen 1000 mm

  Vanaf 148,00 179,08

  Binnen 2 werkdagen
 2. Stapelrek, stapelrack enkel 1545x1180x310 mm (lxbxh) thermisch verzinkt
  BM589-000-001-A Stapelrek, stapelrack enkel 1545x1180x310 mm (lxbxh) thermisch verzinkt
  109,00 131,89
  Binnen 2 werkdagen
 3. Stapelrek, stapelrack dubbel 2025x1180x310 mm (lxbxh) thermisch verzinkt
  BM589-000-002-A Stapelrek, stapelrack dubbel 2025x1180x310 mm (lxbxh) thermisch verzinkt
  149,00 180,29
  Binnen 2 werkdagen
 4. Rong stapelrack thermisch verzinkt 1000 mm
  BM528-000-005-A Rong stapelrack thermisch verzinkt 1000 mm
  14,40 17,42
  Binnen 2 werkdagen
 5. Rong stapelrack thermisch verzinkt 1500 mm
  BM528-000-007-A Rong stapelrack thermisch verzinkt 1500 mm
  21,60 26,14
  Binnen 2 werkdagen
 6. Rong stapelrack thermisch verzinkt 1200 mm
  BM528-000-006-A Rong stapelrack thermisch verzinkt 1200 mm
  17,30 20,93
  Binnen 2 werkdagen
 7. Rong stapelrack thermisch verzinkt 2000 mm
  BM528-000-009-A Rong stapelrack thermisch verzinkt 2000 mm
  28,80 34,85
  Binnen 2 werkdagen
Tonen als Foto-tabel Lijst

11Producten

per pagina

Stapelrekken kopen bij Begra

Stapelrekken zijn heel handig voor het opslaan van goederen zonder dat je hiervoor een vaste magazijnstelling nodig hebt. Dit maakt je heel flexibel in je opslagmogelijkheden. Daarnaast kun je je beschikbare ruimte optimaal benutten omdat je je goederen ook in de hoogte kunt opslaan. Stapelrekken kopen is ook nog eens een handige oplossing voor goederen die van zichzelf moeilijk of niet stapelbaar zijn. Door de thermisch verzinkte afwerking zijn de stapelracks ook geschikt voor buitenopslag. Bij kunt u kwalitatief zeer goede stapelrekken kopen tegen een zeer gunstige prijs; zo heeft u voordelig uw magazijninrichting compleet.

Wanneer metalen stapelrekken aanschaffen voor het magazijn?

Een stapelrack is een stapelbare magazijnstelling en onmisbaar op bijna elke plaats waar logistieke processen plaatsvinden zoals opslag en distributie. Grote kans dat stapelrekken ook voor uw situatie een uitkomst kunnen bieden. Stel: u wilt snel en veilig diverse goederen opslaan, maar u heeft uw magazijn nog niet permanent ingericht met bijvoorbeeld vaste grootvakstellingen, palletstellingen, inrijstellingen, bandenstellingen of draagarmstellingen, dan bieden stapelracks direct uitkomst. Ze zijn ook uitermate geschikt als transportmiddel. Stapelrekken kunnen eenvoudig met een heftruck worden verplaatst om bijvoorbeeld te worden geladen in een vrachtwagen oplegger. 

Metalen stapelrekken kunnen ook perfect gebruikt worden naast uw bestaande magazijninrichting. Bijvoorbeeld wanneer tijdelijke opslag nodig is om een seizoenspiek op te vangen van de voorraad. Doordat een stapelrack zowel binnen als buiten weggezet kan worden, kunt u ook buiten uw magazijnruimte een tijdelijke noodopslaglocatie creëren. Heeft u even geen extra opslagcapaciteit nodig? Stapelrekken kunnen makkelijk genesteld worden opgestapeld. Dit scheelt tot wel 70% aan ruimte in uw magazijn! Het is het dus zeker waard om stapelrekken voor uw magazijn te kopen, of u nu permanent of tijdelijk extra opslagruimte nodig heeft.

Advies over de aankoop van een stapelrack

Begra is dé specialist op het gebied van magazijninrichting in Nederland. Daarom kunnen we u perfect voorzien van advies als u stapelrekken wilt kopen. We hebben verschillende soorten stapelblokken in ons assortiment; zo vindt u altijd wel een stapelrack die aan uw wensen voldoet. In de FAQ hieronder beantwoorden we de belangrijkste vragen over stapelrekken. Heeft u toch nog vragen of wilt u graag professioneel advies? Neem dan contact met ons op en onze deskundige adviseurs helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen over tapelrekken

Wat is een stapelrack precies?

Een stapelrack is een thermisch verzinkte staalconstructie waarin je verticale stalen buizen in de vier hoeken kunt steken. De producten die worden opgeslagen in een stapelrack worden ingesloten door deze rongen. Bovenop deze verticale draagbuizen kun je een volgend onderstel plaatsen. Doordat de buisstaanders exact in de voeten van het onderstel vallen, ontstaat er een zeer stabiele en flexibele stapel van rekken die niet van elkaar kunnen schuiven. Hierin kunt u grote en zware producten opslaan. Opslag in stapelrekken is zowel geschikt voor goederen op Europallets als voor losse producten. Doordat de bodem van een stapelrack vlak is, kan er ook een spaanplaat bodem in worden gelegd om kleinere producten op te slaan of goederen in kunststof bakken en kratten te doen. Met andere woorden: stapelrekken zijn op zichzelf stapelbare magazijnstellingen. 

Hoe worden stapelrekken ook wel genoemd?

Een stapelrack kent diverse synoniemen die u in de praktijk tegen kunt komen. We hebben er al een paar genoemd, zoals stapelrekken en stapelblokken. Hieronder vindt u een overzicht van alternatieve benamingen voor stapelrekken in het magazijn. In veel gevallen wordt er hetzelfde product bedoeld, al kunnen er wel (minimale) verschillen zijn. De meest voorkomende benamingen voor een stapelrack zijn:

- Stapelrekken

- Stapelbokken

- Stapelbak

- Mobiele racks / Mobile racks

- Tuberacks

- Buizenrek

- Euro-rack / Eurorack

- Manurack pallets

Uit welke onderdelen bestaat een stapelrack?

De naam tuberack of buizenrek is een passende omschrijving die eigenlijk al verklapt uit welke onderdelen een stapelrack bestaat. Stapelrekken bestaan uit tubes; buizen dus, die we ook wel rongen noemen. Verder bestaan stapelblokken uit een rack (bodem). Dus twee soorten onderdelen vormen de stapelrack. In de meeste gevallen bestaat een compleet stapelrack uit vier steunpoten en één bodem rack.

Welke afmetingen zijn er beschikbaar?

Omdat de opslagbehoefte sterk varieert zijn stapelracks beschikbaar in verschillende afmetingen. Juist bij flexibele opslag variëren de afmetingen van de belading sterk en is het belangrijk om de afmetingen daarop af te kunnen stemmen. Daarom zijn stapelrekken voor het magazijn in diverse formaten beschikbaar:

- stapelrack enkel. 1545x1180x310mm – één palletplaats voor een europallet.

- stapelrack dubbel. 2025x1180x310mm – twee palletplaatsen voor europallets naast elkaar.

Beschikbare ronglengtes

De verticale buizen van stapelblokken zijn beschikbaar in de volgende lengtes. Desgewenst kunnen deze eenvoudig worden ingekort met bijvoorbeeld een haakse slijper.
- 1000mm
- 1200mm
- 1500mm
- 1680mm
- 2000mm

Hoe bepaal ik de juiste hoogte van stapelrekken voor het magazijn?

Een algemene spelregel bij het bepalen van de juiste, nuttige te beladen hoogte van de rongen van de stapelrekken voor het magazijn is: ronglengte minus 170 mm.

De juiste hoogte van een stapelrack is natuurlijk afhankelijk van wat u er in wilt gaan opslaan. De lengte van de rongen moet worden afgestemd op de hoogte van uw producten. Om de juiste ronglengte van de stapelrekken te bepalen moet u rekening houden met ‘insteekverlies’, ‘stapelwinst’ en ‘lepelmarge’:

 • Insteekverlies: de rongen vallen ca. 130 mm diep in het onderstel van de stapelrekken, dus verlies van lengte.
 • Stapelwinst: door de voeten van het onderstel komt er bij het stapelen ca. 60mm aan ruimte bij.
 • Lepelmarge: een stapelrack wordt geplaatst met de heftruck, houdt rekening met ca. 100 mm ruimte voor de lepels.

Voorbeeld berekening nuttige hoogte (te beladen hoogte):

 • Ronglengte 1500mm - 130mm = 1370mm overgebleven ronglengte zonder stapelrack erboven
 • Ronglengte 1500mm - 130mm + 60mm = 1430mm tussenruimte in een gestapelde situatie.
 • Ronglengte 1500mm - netto tussenhoogte 1430mm = 70mm - ca. 100mm voor de lepels = 170mm

Hoe kan ik stapelrekken kopen bij Begra?

U kunt uw stapelrekken heel gemakkelijk online bij ons kopen. Wij hebben voor u stapelblokken samengesteld in de meest gebruikte afmetingen. Deze kunt u direct bij ons bestellen. Wilt u zelf uw stapelrekken samenstellen en bij ons kopen? Ook dat is nog mogelijk! U selecteert eenvoudig de gewenste bodemafmeting, enkel of dubbel. Vervolgens kiest u het aantal rongen in de benodigde afmetingen. 

Wat zijn de voordelen van metalen stapelrekken voor het magazijn?

Een staplrack is zeer flexibel in gebruik en daarom worden ze ook wel mobileracks genoemd. Enkele kernvoordelen zijn:

 • Flexibel: een stapelrack is eenvoudig te plaatsen en verplaatsen
 • Dankzij stapelrekken kunt u de beschikbare ruimte in het magazijn optimaal benutten, zowel in breedte als in de hoogte 
 • Metalen stapelrekken zijn thermisch verzinkt dus zowel geschikt voor binnen en buiten
 • Stapelblokken hebben een hoog draagvermogen
 • Door stapelrekken te kopen, bent u verzekerd van ruimtebesparing in het magazijn.

Wanneer zijn stapelblokken minder geschikt?

Stapelrekken zorgen voor een extreem flexibele opslaglocatie voor diverse producten. Het verplaatsen van (volle) stapelrekken gebeurt met name machinaal met een heftruck of reachtruck. Lege stapelracks zijn ook wel te verplaatsen met een palletwagen en het stapelen van een enkel rack kan gedaan worden met een manuele stapelaar. Beschikt u niet over deze middelen, dan kan een selectie van onze interne transportmiddelen of rolcontainers een goed alternatief zijn. Toch is het zo dat stapelrekken vaak een ideale combinatie vormen met allerlei andere vormen van opslag en transport binnen een magazijn.

Wat is het draagvermogen van stapelblokken?

- 1500kg stapelrack enkel.

- 1500kg stapelrack dubbel.

Stapelblokken bij Begra bestellen

Wanneer u stapelrekken wilt kopen, dan doet u dat het voordeligst bij Begra. We staan garant voor topkwaliteit tegen de beste prijzen. Wij hebben een grote voorraad, dus zodra u uw stapelrack heeft besteld, kunt u deze spoedig in ontvangst nemen. Zo heeft u dankzij onze stapelrekken binnen de kortste keren uw magazijn omgetoverd tot een praktische opslagplaats en goed georganiseerde werkplek. U kunt uw stapelrekken eenvoudig in onze webshop kopen. Heeft u vragen over stapelblokken? Neemt u dan contact met ons op en onze specialisten helpen u met plezier verder.

Back to top