• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

BORDESTRAPPEN

Wie een entresolvloer heeft, kan niet zonder bordestrap (ook wel ‘steektrap’ genoemd). Daarom heeft Begra een breed assortiment aan bordestrappen van de beste kwaliteit. We vertellen je graag waar je bordestrappen voor kunt gebruiken, wat de voordelen zijn van een bordestrap kopen en voor welke branches wij steektrappen leveren.

Wat is een industriële bordestrap?

Industriële bordestrappen zijn stalen steektrappen met een of meerdere platformen. Deze platformen noem je bordessen en worden doorgaans ingezet als er een hoge trap nodig is of waar een draai van 90 of 180 graden gemaakt moet worden. Een tussenbordes wordt tussen twee steektrappen geplaatst om zo een extra hoge trap te creëren en een eindbordes is bevestigd aan de bovenzijde van de steektrap. Wanneer je een entresolvloer hebt geïnstalleerd, dan kan een bordestrap kopen niet uitblijven. Ze zijn beschikbaar in diverse afmetingen en passen bij de entresolvloeren van Begra.  

Het verschil tussen een bordestrap en een platformtrap

In sommige gevallen ziet u de termen ‘bordestrap’ en ‘platform’ door elkaar gebruikt worden. De trappen verschillen echter van elkaar. Een bordestrap is - zoals hierboven beschreven - een stalen steektrap met één of meerdere platformen. Deze trap wordt gebruikt als er een entresolvloer geplaatst is. De bordestrappen van Begra zijn allemaal vaste trappen - u vindt dus geen verrijdbare of mobiele bordestrap in ons assortiment. 

Een platformtrap is beschikbaar in verschillende afmetingen en wordt gebruikt om op hoogte producten of andere spullen te kunnen pakken of op te slaan. Een platformtrap is breed inzetbaar en kan in allerlei verschillende branches gebruikt worden, van grote magazijnen tot winkels. Bij Begra vindt u een mobiele of verrijdbare platformtrap; doordat de trap verrijdbaar is, kan de trap gemakkelijk en flexibel door het pand ‘rollen’. Een mobiele platformtrap is daarom erg handig als u snel bij uw spullen wilt. 

Bij Begra vindt u een verrijdbare platformtrap van het merk Zargas in de volgende uitvoeringen:

Diverse soorten bordestrappen

Bij Begra kun je kiezen uit verschillende bordestrappen. We zetten de verschillende opties voor je uiteen, zodat je precies weet welke bordestrap je het beste kunt kopen. 

De standaard steektrappen zijn gemaakt van staal en beschikbaar in een normale grijze kleur of ze zijn afgewerkt met een epoxy poedercoating in antraciet (RAL7016). Een industriële trap van Begra beschikt over hoogwaardige, thermisch verzinkte, geponste antisliptreden van 800, 100 of 1200 mm breed. Buitenmaten zijn 920, 1120 en 1320 mm en de hellingshoek bestaat uit 45 graden.

Een stalen bordestrap van Begra is gemakkelijk te monteren en wordt altijd geleverd met leuningwerk. Mocht je hulp nodig hebben bij het monteren van de industriële trap, kun je gebruikmaken van onze montageservice.

Wanneer je een bordestrap wilt kopen, kun je kiezen uit rechte steektrappen in diverse afmetingen, een stalen bordestrap met een linkse afloop of voor een bordestrap met een rechtse afloop. Bovendien kun je kiezen voor een nieuwe stalen bordestrap of voor een gebruikte industriële trap. Onze gebruikte modellen hebben als voordeel dat je geld bespaart en bijdraagt aan duurzaamheid. De kwaliteit van gebruikte bordestrappen doet niet onder voor nieuwe modellen; ze worden goed gecontroleerd voordat ze in de verkoop gaan.

Welke trapje nodig hebt, is afhankelijk van je entresolvloer en het uiteindelijke gebruik (wel of geen draai). Wil je graag advies over welke bordestrap je het beste kunt kopen? Neem gerust even contact met ons op.

Industriële trap voor iedere branche

Een industriële trap is bedoeld voor inpandig gebruik en kan in iedere branche gebruikt worden. Daar waar een trap nodig is voor een entresolvloer, zijn bordestrappen de oplossing. Zo is de industriële trap een uitkomst wanneer je jouw magazijn wilt uitbreiden door middel van een extra verdieping. Ook in winkels, kantoren en zelfs in woningen kan een nieuwe verdieping door middel van een extra vloer worden gerealiseerd. Maak het compleet door een trap te kopen voor je entresolvloer die er speciaal voor gemaakt is; zo kom je altijd veilig en makkelijk boven. 

De voordelen van een stalen bordestrap

Een stalen bordestrap heeft diverse voordelen ten opzichte van andere soorten trappen, zoals een kwartdraaitrap. Bij een industriële trap zijn alle treden even groot en breed, waardoor ze enorm gebruiksvriendelijk en veilig zijn. Een stalen bordestrap met leuningen maakt het gebruik nog veiliger. 

Bovendien zijn er verschillende opties mogelijk. Zo kun je kiezen voor afstappen rechts of links, een rechte trap voor de entresolvloer of voor steektrappen met een tussenbordes. 

Bij Begra kun je ook kiezen voor een stalen bordestrap met gesloten of open treden, wat bij kan dragen aan extra veiligheid en een unieke uitstraling. Daarnaast zorgt een trap voor een entresolvloer voor ruimtebesparing; ze zijn ultra-functioneel. Bovendien is een stalen bordestrap erg stevig en gaat het materiaal lang mee.

Steektrappen kopen bij Begra

Begra is de kenner op het gebied van inrichting voor het magazijn, de winkel of het kantoor. Daarom hebben we een breed assortiment in onze webshop, zodat er voor ieder vraagstuk een passende oplossing is. Of je nu op zoek bent naar magazijnstellingen, benodigdheden voor je magazijn of kantoor, of de perfecte werkbanken wilt aanschaffen -  Begra heeft het.

We hebben de juiste expertise in huis om je van goed advies te voorzien; kom vooral langs in onze showroom of neem contact met ons op. We helpen je graag om de best passende bordestrap te kopen en de inrichting van jouw pand compleet te maken.

FAQ

Q: Waaruit bestaan bordestrappen?

Antwoord: Een bordestrap bestaat uit één of meerdere steektrappen en platforms (‘bordessen’). De steektrappen bestaan uit trapbomen en geponste, thermisch verzinkte antisliptreden die allemaal even breed zijn. Ze beschikken over leuningen en kunnen voorzien zijn van extra ruimte tussen de trap en entresolvloer. Een bordes bestaat uit een frame met bordestreden en leuningwerk.

Q: Van welk materiaal is een industriële trap van Begra gemaakt?

Antwoord: Een industriële trap van Begra is gemaakt van zeer stevig staal en wordt daarom ook wel ‘stalen bordestrap’ genoemd.

Q: Wat is het verschil tussen een industriële trap en ander soort trappen?

Antwoord: Een stalen bordestrap is steviger, gemakkelijker in gebruik en veiliger dan andere trappen. Bovendien is de industriële trap speciaal gemaakt voor entresolvloeren (inpandig).

Q: Wanneer investeer ik in nieuwe steektrappen?

Antwoord: Investeren in nieuwe steektrappen is een goed idee wanneer je een extra verdieping hebt laten plaatsen. Ook wanneer een oude trap van de entresolvloer toe is aan vervanging, kun je het beste een nieuwe bordestrap kopen.

Q: Wat is het voordeel van een gebruikte bordestrap kopen?

Antwoord: Een gebruikte bordestrap kopen is verstandig als je graag wat geld wilt besparen, omdat ze goedkoper zijn dan gloednieuwe steektrappen. Bovendien draag je als bedrijf bij aan duurzaamheid door te investeren in gebruikte modellen die nog uitstekend meegaan.

Q: Kan ik een industriële trap thuis gebruiken?

Antwoord: Nee, industriële trappen worden uitsluitend bedrijfsmatig verkocht. Hoewel ze ook erg stijlvol kunnen zijn, zijn ze niet geschikt voor gebruik in een particuliere woning.

Q: Hoe snel leveren jullie de steektrappen?

Antwoord: Onze standaard steektrappen zijn direct uit voorraad leverbaar.

Q: Monteren jullie de bordestrappen? 

Antwoord: De bordestrappen van Begra zijn zeer gemakkelijk te monteren. Indien gewenst kun je gebruik maken van onze montageservice.

Q: Zit er garantie op een industriële trap van Begra?

Antwoord: Op alle producten van Begra zit garantie en dus wanneer je een bordestrap bij ons wilt kopen.

Back to top