• /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /

KEUZEHULP PALLETSTELLING

John van Begra - Magazijnspecialist

Hulp nodig bij het maken van de juiste keuze?
Vind ⬇️ binnen een paar klikken uw ideale palletstelling met onze keuzehulp.

Hoe kies je de ideale palletstelling

De juiste palletstelling kiezen kan een uitdaging zijn. De stelling past bijvoorbeeld niet, of hij is niet geschikt voor de opslagbehoeften die je hebt. Bij Begra Magazijninrichting hebben we een breed assortiment palletstellingen, dus het is begrijpelijk als je door de bomen het bos niet meer ziet! Uiteraard helpen we je graag bij het maken van de juiste keuze, want een efficiënte en veilige opslagoplossing gunnen wij iedereen.

Wat zijn je specifieke behoeften?

Heb je een idee wat voor palletstelling je zoekt? Overweeg de volgende punten:

 • Moet het een hoge stelling zijn of juist een lage?
 • Vind je het belangrijk dat de stelling makkelijk aanpasbaar is aan veranderende opslagbehoeften?
 • Zoek je een bepaalde belastingcapaciteit?
 • Wil je zelf de frames monteren of wil je dat wij dit voor je doen?
 • Heb je totaal geen ervaring met magazijnstellingen en wil je een eenvoudige oplossing?
 • Of weet je echt helemaal niet wat je zoekt? Ook dan helpt onze keuzehulp je verder.

De grootte van de palletstelling

Heb je de ruimte, dan wil je wellicht een zeer grote palletstelling. Gaat het om een kleine opslagruimte, dan moet de stelling juist niet zo groot zijn. Denk na over de breedte en hoogte van de stelling: de breedte bepaalt hoeveel pallets je naast elkaar kunt plaatsen en de hoogte in combinatie met het aantal niveaus bepaalt hoeveel lagen pallets je kunt stapelen. Zorg dat je deze afmetingen voor jezelf hebt bekeken voordat je onze keuzehulp start.

De belasting van de palletstelling

Het is cruciaal om te weten hoeveel gewicht je palletstelling moet kunnen dragen. Overbelasting kan leiden tot gevaarlijke situaties en schade aan je goederen. Bepaal de maximale belasting per legbord en per sectie om de juiste keuze te maken. Vergeet niet om ook rekening te houden met de verdeling van het gewicht en de stabiliteit van de stelling.

De locatie van de palletstelling

Een veilige en efficiënte palletstelling is een juiste palletstelling. Stellingen die niet goed geplaatst zijn, kunnen niet de functionaliteit en veiligheid bieden die je nodig hebt. De locatie is essentieel voor een stelling. Denk aan de toegang, de hoeveelheid ruimte rondom de stelling en de hoogte van het plafond. Ook moet je rekening houden met de belasting van de vloer en eventuele veiligheidsvoorschriften.

Wat doet onze keuzehulp?

Als jij een duidelijk beeld hebt van het soort palletstelling dat je zoekt en je weet waar hij komt te staan en hoe groot hij mag zijn, dan laat onze keuzehulp alle palletstellingen zien die volgens ons prima zouden passen bij jouw magazijn. Kom je er toch niet uit? Kom dan vooral langs in onze showroom. Onze experts kunnen jou het allerbest specifiek adviseren en je kunt de palletstellingen nog van dichtbij bekijken.

Neem vandaag nog contact met ons op of bezoek onze showroom om de perfecte palletstelling voor jouw magazijn te vinden!

Back to top