• /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
Sluiten
Sluiten

Inrijstellingen

Wanneer u veel dezelfde soort producten in uw magazijn wilt opslaan, zijn inrijstellingen de juiste keus. U kunt er veel en zware pallets in kwijt en er zijn verschillende opties. Zo kunt u kiezen voor enkelzijdige of dubbelzijdige inrijstellingen voor uw magazijn of voor een doorrijstelling. We vertellen u graag meer over een praktische en efficiënte inrichting van uw magazijn door een doorrijstelling of inrijstellingen aan te schaffen en van welke voordelen u kunt genieten.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Een inrijstelling is een slim rek voor pallets in een magazijn. Het wordt machinaal geladen en zorgt ervoor dat de ruimte optimaal benut wordt. Dit gebeurt door de gangpaden waar de vorkheftruck doorheen gaat zo smal mogelijk te maken.

Doorloop de onderstaande stappen en voer eenvoudig uw wensen in. U ontvangt vervolgens een passend advies en aanbod voor de perfecte inrijstelling.

De voordelen van inrijstellingen voor uw magazijn

Inrijstellingen voor uw magazijn bieden u de mogelijkheid om uw magazijn optimaal te benutten; zo kunt u de hoogte van de inrijstellingen zelf bepalen. Dat betekent dat u zeer veel goederen van dezelfde soort in de inrijstellingen kwijt kunt. Inrijstellingen voor uw magazijn zijn zeer stevig, hebben een hoog draagvermogen en zijn beschikbaarvoor zowel blok- als europallets. Daarnaast kunnen de inrijstellingen van Begra wel tegen een stootje; zo is de impact van een heftruck dus geen probleem. Niet alleen is de inrijstelling zelf van sterk materiaal gemaakt, ook de draagbalk is van optimale kwaliteit en biedt een perfecte pallet geleiding. 

Inrijstellingen voor uw magazijn hanteren een handig last in - first out (LIFO) systeem, wat betekent dat  u maximale controle over de in- en uitgaande goederen van uw magazijn heeft. Nog een mooi voordeel van inrijstellingen voor het magazijn is dat u alle kostebare magazijnruimte maximaal benut.

Inrijstellingen voor intern gebruik

Onlangs hebben we onze eigen opslaglocatie geoptimaliseerd. De bestaande palletstellingen zijn vervangen door inrijstellingen van het merk AR Storage Solutions. De redenen hiervoor:

 • Creëren van meer opslagruimte van grote aantallen, gelijkwaardige producten
 • Onze producten zijn uitermate geschikt  voor gebruik in een LIFO systeem
 • Minder kans op productschade
 • Meer inzicht over in- en uitgaande goederen
 • (Bulk)voorraad werd voortaan direct benaderbaar, dus snellere picktijden.

Drive-in (LIFO) - Drive-through (FIFO)

Een inrijstelling kent twee vormen; als drive-in opstelling met één toegangspad waarbij de laatste lading ook weer de eerste is die eruit komt (LIFO - Last in, First out), of als drive-through opstelling met een in- en uitgang waarbij de eerste lading ook de eerste is die eruit komt (FIFO - First in First out). Omdat het zowel aan de voor- als achterkant toegankelijk is, is voor producten met een hoge omloopsnelheid de drive-through opstelling geschikter. In beide gevallen is een inrijstelling het meest efficiënte palletopslagsysteem wanneer u grote aantallen pallets met dezelfde artikelen moet opslaan. De configuratie voor zowel FIFO- als LIFO-beheer maakt een inrijstelling tot een veelzijdig type stelling.

Voordelen en kenmerken van Drive in Racking voor pallets

De belangrijkste voordelen van Drive in of Drive through palletstellingen zijn de maximale verdichting en optimalisatie van de ruimte en perfect voorraadbeheer.

 • Effectief gebruik van de beschikbare ruimte ligt boven de 80%
 • Maximale benutting van vloer en hoogte
 • Kosteneffectief door relatief lage onderhoudskosten en lage montagekosten
 • Structuur compatibel met andere opslagsystemen
 • Snelle en eenvoudige herconfiguratie mogelijk in geval van aanpassing of uitbreiding.
 • Elimineert de service gangen die een conventioneel palletreksysteem wel heeft
 • Eenvoudige montage door modulaire structuur.
 • Uit te breiden met verschillende accessoires om de veiligheid te vergroten.

Zaken om rekening mee te houden bij inrijstellingen zijn:

 • Veiligheid: Inrijstellingen worden uitsluitend mechanisch beladen. Doordat je met de heftruck in de stellingen rijdt is er een grotere kans op schade. Zorg dus dat u de stellingen regelmatig laat inspecteren. Onze dochteronderneming Safety Support kan u hierin perfect ontzorgen.
 • Flexibiliteit: Hoewel de opslagcapaciteit wordt gemaximaliseerd, bent u minder flexibel in het opbergen van diverse producten. De pallets staan achter elkaar waardoor het opslaan van verschillende typen goederen achter elkaar niet handig is.

Veelgestelde vragen over inrijstellingen

Wat is een inrijstelling precies?

Een inrijstelling is een zeer compact palletopslagsysteem dat mechanisch beladen wordt en de beschikbare ruimte in een magazijn kan maximaliseren door met name de gangpaden van de vorkheftruck zo klein mogelijk te maken.

Hoe werkt een inrijstelling?

Pallets in een inrijstelling worden opgeslagen op een rails. Hierdoor kan de heftruck in de stelling rijden en de pallets een voor een eenvoudig uit de stelling rijden. In onderstaand filmpje wordt de functie van een inrijstelling gedemonstreerd.

Wanneer is het verstandig om te kiezen voor een inrijstelling?

Opslagruimte is kostbaar. Bij bulkopslag van homogene goederen bieden inrijstellingen de uitkomst om de opslagcapaciteit te maximaliseren.

Welke bedrijven maken er gebruik van een inrijstelling?

Inrijstellingen kunnen voor elke branche toepasbaar zijn. Ze komen veel voor in de foodsector, waarbij de opslag in koelcellen erg kostbaar is.

Inrijstellingen en een doorrijstelling bij Begra kopen

Wilt u inrijstellingen bij Begra kopen? Dan zijn er een aantal verschillende opties. Zo hebben wij zowel enkelzijdige als dubbelzijdige inrijstellingen voor uw magazijn beschikbaar. Ook kunt u bij ons terecht voor een doorrijstelling; het verschil tussen een doorrijstelling en een inrijstelling is, dat een doorrijstelling aan beide zijden open is. Hierdoor kunnen heftrucks aan beide zijden goederen picken wat de productiviteit verdubbelt. Een doorrijstelling heeft als nadeel dat er wel aan beide zijden gangpaden nodig zijn wat extra ruimte kost. 

Heeft u naast een doorrijstelling of inrijstellingen nog andere stellingen nodig voor uw magazijn? Bij Begra geniet u van een breed assortiment van voor uw magazijninrichting, zoals legbordstellingen, grootvakstellingen en draagarmstellingen. Al onze magazijnstellingen zijn van de beste kwaliteit; of u nu gaat voor nieuwe inrijstellingen, een gebruikte doorrijstelling of andere stellingen voor het magazijn.

Contact over een doorrijstelling en inrijstellingen voor uw magazijn

Wilt u graag inrijstellingen voor uw magazijn of een doorrijstelling aanschaffen? Dan zit u bij Begra goed. Wij helpen u graag aan de juiste magazijnstelling en geven u met plezier advies over de aanschaf en het gebruik van inrijstellingen en een doorrijstelling. Neemt u gerust contact met ons op om een afspraak te maken in onze showroom of uw vragen te stellen.

Back to top