• /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
Sluiten
Sluiten

Legbordstelling

Een legbordstelling is een opslagrek met legborden waarin lichte goederen handmatig worden opgeslagen. Ze zijn ideaal voor de opslag van bijvoorbeeld dozen en kratten of magazijnstellingbakken waarin kleine pickgoederen in worden bewaard. Ook voor de opslag van gereedschap zijn het zeer handige rekken. Dit maken legbordstellingen de ideale opslagoplossing voor allerlei toepassingen; van retail tot horeca, van de oude schuur tot in het hypermoderne distributiecentrum.

Legbordstellingen worden in twee verschillende materialen geproduceerd: metaal en hout. Een derde variant is kunststof, dit zijn hygiënische stellingen. Metalen Begra legbordstellingen komen in drie verschillende types (Light Duty, Medium Duty en Heavy Duty). Met een draagvermogen-bereik van 40kg t/m 250kg per legbord biedt een Begra legbordstelling voor elke toepassing een oplossing. Houten legbordstellingen hebben een warme uitstraling en zijn hierdoor ideaal voor gebruik in bijvoorbeeld winkels en showrooms. Deze stellingen zijn eenvoudig en snel te monteren.

Veelgestelde vragen over legbordstellingen

Heeft u nog vragen over legbordstellingen? Wellicht vindt u het antwoord tussen onze veelgestelde vragen. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op!

Waaruit bestaat een legbordstelling?

Een opslagrek voor de handmatige opslag van lichte goederen. Er bestaan veel legbordstelling systemen en merken. In basis bestaan deze legbordstellingen wel allemaal uit dezelfde onderdelen:

 • Frames
 • Legborden
 • Schoring (kruisschoor, H-schoor, horizontaalschoor)
 • Legbordclips of legborddragers (afhankelijk van het systeem)

Wat zijn legborden?

Een magazijn stelling legbord is een vlakke plaat van metaal, hout of ander materiaal die tussen de frames in worden geplaatst en dienen als opslagniveau voor producten.

Wat is schoring?

Schoren zorgen voor extra stevigheid van de stelling. Door de montage van een kruis- of horizontaalschoor wordt de stelling star en kan deze niet meer zijwaarts bewegen. Dat is wel zo veilig wanneer de stelling wordt beladen met producten.

Welke afmetingen legborden magazijn zijn er?

Of u nu op zoek bent naar een legbordstelling 60 cm diep of een andere maat, bij Begra zit u goed. Wij hebben een groot assortiment met veel verschillende afmetingen, direct uit voorraad leverbaar! Met de zoekfilters op onze website vindt u snel een stelling in de juiste afmetingen.

Welke soorten legbordstellingen zijn er?

In basis kunnen we deze stellingkasten verdelen in vier hoofdcategorieën. Sommige daarvan zijn weer onder te verdelen in diverse subcategorieën die met name bepaald worden door verschillende kwaliteitseigenschappen.

Van welk materiaal worden legbordstellingen gemaakt?

Legbordstelling metaal

Legbordstelling hout

Hygiënische stellingen

 • Legbordstelling kunststof
 • REA
 • Legbordstelling aluminium
 • Fermostock

Waar worden legbordstellingen voornamelijk gebruikt?

Legbordstellingen zijn zo breed inzetbaar dat je ze eigenlijk overal tegen kan komen. Of het nu thuis in de schuur is of zelfs als industriële opbergkast in huis, je ziet ze overal. Toch worden sommige stellingen heel specifiek ingezet. Hieronder een overzicht.

Legbordstelling werkplaats

De metalen stellingen komen het meest voor in werkplaats, schuur of garage. Particulieren kiezen dan vaak voor een budget oplossing zoals onze Light Duty legbordstelling. Deze lichtgewicht legbordstelling is kwalitatief ruim voldoende maar prijstechnisch vriendelijk voor privé aanschaf.

Legbordstelling magazijn

In een professionele werkomgeving zoals magazijn of werkplaats liggen de kwaliteitseisen hoger. Dat is logisch want er wordt ook veel intensiever gebruik gemaakt van de legbordstellingen. Daarbij is er meer budget en moeten stellingen snel en efficiënt worden geplaatst. De keuze bij deze groep valt vaak op onze Medium Duty of Heavy duty metalen legbordstellingen.

Legbordstellingen retail

In de retailsector speelt sfeer een belangrijke rol. Er wordt veel waarde gehecht aan het mooi aankleden en inrichten van een winkel. Warme en natuurlijke materialen passen hier goed bij. Het zal u dan ook niet verbazen dat onze houten legbordstellingen hier het beste bij passen. Onze houten stellingrekken hebben we in twee kwaliteitsniveaus: BT Euro en BT combi waarbij de laatstgenoemde iets verfijnder is.

Legbordstellingen Horeca

Met name in de horeca, maar ook in de voedsel of farmaceutische industrie, gelden strenge eisen met betrekking tot hygiëne. 

Er is vaak sprake van vergankelijke goederen die in een koelcel bewaard moeten worden. Voor deze toepassing zijn speciale hygiënische kunststof REA stellingen of aluminium Fermostock stellingen.

Welke accessoires zijn er beschikbaar voor een legbordstelling?

De beschikbare accessoires zijn afhankelijk van het merk en type legbordstelling. Bekijk hier de beschikbare losse onderdelen per type stelling: Begra Light Duty, Medium Duty, Heavy Duty legbordstelling.

Legbordstellingen kopen: voordelen en nadelen

Legbordstellingen kopen heeft veel voordelen voor uw magazijn:

 • Breed inzetbaar: Je komt ze werkelijk overal tegen, van huiskamer tot professioneel magazijn.
 • Modulair systeem: Legbordstellingen zijn makkelijk uit te breiden en volledig naar eigen wens en inzicht in te delen.
 • Eenvoudig montage: de meeste systemen zijn snel in elkaar gezet zonder hulp en specialistisch gereedschap.
 • Duurzaam: Legbordstellingen bestaan uit sterke materialen. Bij correct gebruik hebben ze een onbeperkte levensduur.
 • Efficiënt: Een legbordstelling geeft een klein grondoppervlak een enorme opslagcapaciteit.
 • Voordelig: Een legbordstelling is goedkoop.

Let u ook op deze punten, wanneer u legbordstellingen wilt kopen:

 • Beperkte opslagcapaciteit: niet geschikt voor de opslag van pallets of grote/lange materialen.
 • Beperkt draagvermogen: Deze stellingen zijn niet geschikt voor extreem zware producten.
 • Beperkte belaadbaarheid: Legbordstellingen zijn alleen geschikt voor handmatige belading. Mechanische belading met heftrucks, stapelaars of andere transportmiddelen is niet toegestaan. Is dit voor u van toepassing? Dan biedt een Begra grootvakstelling, palletstelling of draagarmstelling de oplossing.

Gebruikte legbordstellingenin uw magazijn

Bent u op zoek naar goedkope legbordstellingen? Wij hebben doorlopend mooie tweedehands partijen, zo is er een legbordstelling aanbieding voor elk budget! Voordat er sprake is van verkoop of levering worden al onze materialen uitvoerig gecontroleerd. Bij de aanschaf van een gebruikte legbordstelling kunt u dus rekenen op kwaliteit en veiligheid. Een legbordstelling gebruikt is uiteraard lager geprijsd dan nieuwe, maar voldoet in elk opzicht aan alle wettelijke eisen. Bij Begra kunt u dus met een gerust hart een legbordstelling goedkoop aanschaffen. 

Interesse in een legbordstelling, een andere magazijnstelling of wilt u graag gedegen advies over de inrichting van uw magazijn in het algemeen? Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. Al uw benodigdheden voor uw magazijninrichting hebben wij direct op voorraad.

Meer informatie over legbordstellingenvoor uw magazijn?

Heeft u interesse in een nieuwe of gebruikte legbordstelling, een andere magazijnstelling of wilt u graag gedegen advies over de inrichting van uw magazijn in het algemeen? Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op. Al uw benodigdheden voor uw magazijninrichting hebben wij direct uit voorraad leverbaar dus u kunt zien wat u koopt.

Legbordstellingen kopen bij Begra

Begra levert legbordstellingen in diverse uitvoeringen en afmetingen: tot maximaal 300 cm hoog en maximaal 100 cm diep. Zo vindt u bijvoorbeeld een legbordstelling van 60 cm diep en 200 cm hoog, met 4 of 5 niveaus. Al onze legbordstellingen staan garant voor een flexibele en efficiënte manier van opslag in bijvoorbeeld uw magazijn, archief of kantoor. Bij ons kunt u terecht voor al uw wensen op het gebied van legbordstellingen. Behalve de ruime keuze bieden wij legbord stellingen aan voor ieder budget. Naast ons ruime vaste assortiment hebben we namelijk doorlopend grote partijen gebruikte legbordstelling in de aanbieding. Bij Begra bent u dus aan het juiste adres om goedkoop de juiste legbordstellingen te kopen.

Kan ik mijn legbordstelling eenvoudig uitbreiden?

Jazeker! Legbordstellingen zijn erg gemakkelijk in gebruik en uitbreiden is dan ook geen enkel probleem. Of u nu een rij wilt uitbreiden met aanbouw secties, of uw stelling wilt indelen met extra legborden of diverse accessoires. Alles is mogelijk.

Legbordstelling monteren: montage door Begra of zelf monteren?

Heeft u een combinatie van diverse soorten stellingen, heel veel stellingen of simpelweg zelf geen tijd en/of kennis om uw magazijn goed in te delen? Wij kunnen de montage van A tot Z perfect voor u verzorgen. Onze VCA gecertificeerde medewerkers zijn ervaren in het uitvoeren van installatie- en reparatiewerkzaamheden, en denken graag mee aan veiligheid en voorzorg als het gaat om legbordstellingen. Bekijk enkele filmpjes van projecten die wij hebben uitgevoerd of bezoek het Begra Youtube kanaal voor meer informatie.

Een van de grote legbordstelling voordelen is de eenvoudige montage. Voor sommige systemen is zelfs geen gereedschap nodig. Met onze montagehandleidingen is het een fluitje van een cent of bekijk hier de instructievideo hoe een Begra LD/MD legbordstelling wordt gemonteerd.

Back to top