7 resultaten

Heftruck acculaadstations

Acculaadstations voor het opladen van elektrisch aangedreven materieel zoals heftrucks, stapelaars en palletwagens. 

VOLLEDIGE TEKST
Acculaadstations
Acculaadstations

Bij het gebruik van een laadstation komt veel kijken. Bekende risico's als oververhitting en kortsluiting liggen altijd op de loer. Daarnaast kunnen onveilige situaties ontstaan door een verkeerde opstelling van het laadstation, bijvoorbeeld naast een deur, in de nabijheid van gevaarlijke stoffen of een plek waar onvoldoende ventilatie aanwezig is.

Het inrichten van een accu- of batterijlaadstation is dan ook specialistenwerk wat aan wetten en regels onderhevig is. Pas als aan alle voorschriften is voldaan kan het laden van heftruckbatterijen in gewone werkruimtes en magazijnruimte plaatsvinden. Wanneer het vermogen van het laadstation meer dan 2 kW bedraagt is de inrichting vergunningplichtig. Afhankelijk van de specifieke situatie kan in plaats van het aanvragen van een vergunning worden volstaan met alleen een melding.

Arbowet

Zo eist de Arbowet dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor een veilige werkomgeving. Dit houdt onder meer in dat de werkgever moet zorgen voor de juiste procedures, instructies, voorzieningen en beschermingsmiddelen zodat de medewerkers zo veilig mogelijk kunnen werken. Indien u wilt beschikken over uw eigen aculaadstations, dan zult u hier rekening mee te houden.

Wilt u meer informatie over onze acculaadstations? Maak gebruik van onderstaand formulier of neem direct contact op met een van onze medewerkers.

Begra Informatieaanvraag

Begra Informatieaanvraag