31 resultaten

Rollenbanen

Een rollenbaan is een lopende band waarbij gebruik wordt gemaakt van dwarsliggende rollen. De rollen in de baan draaien rond waardoor goederen gemakkelijk over de baan getransporteerd kunnen worden. Rollenbanen worden veelal toegepast bij het werk in magazijnen. Een rollenbaan kan op meerdere plekken in een proces worden ingezet. Zo kan een rollenbaan bijvoorbeeld worden ingezet bij het lossen van goederen of het verzamelen en inpakken van goederen.

Het toepassen van een rollenbaan is erg handig in situaties wanneer er veel door personeel getild en gelopen moet worden met goederen. Rollenbanen komen voor in twee verschillende soorten.

Niet-aangedreven rollenbanen
Een niet aangedreven rollenbaan kan zowel horizontaal als onder een kleine helling geplaatst worden. Bij het horizontaal plaatsen van de niet-aangedreven rollenbaan, worden goederen vooruit geduwd door de magazijn medewerker. Het plaatsen van de niet-aangedreven baan onder een kleine helling wordt ook wel een zwaartekrachtrollenbaan of 'gravity conveyor' genoemd. Door de rollenbaan onder een bepaalde hoek te plaatsen, rollen de goederen automatisch naar het laagste punt. Het principe van zwaartekracht rollenbanen leent zich ervoor om ze in te zetten voor het transporteren van lichtere goederen. Voor het transport van wat zwaardere goederen zijn in de meeste gevallen aangedreven systemen geschikter.

Aangedreven rollenbanen
Bij een aangedreven systeem worden de rollen door middel van een elektromotor met behulp van een snaar of ketting aangestuurd. Daarnaast kunnen bij een aangedreven rollenbaan de kratten of dozen op de rollenbaan op elk gewenst moment gestopt en weer herstart worden waardoor de kratten of dozen als het ware gebufferd worden, bijvoorbeeld tijdens controle- of inpakwerkzaamheden. Lees meer over dit concept op Begra automation.

Wilt u graag weten of een rollenbaan voor u ook een oplossing kan bieden? Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

VOLLEDIGE TEKST
Filter-menu

Begra Informatieaanvraag

Begra Informatieaanvraag