• /
 • /
 • /
 • /
 • /
 • /
Sluiten
Sluiten

Grootvakstelling

Grootvakstellingen (ook wel breedvakstellingen genoemd) zijn geschikt voor het opbergen van grote, volumineuze producten die handmatig worden weggelegd. Maar ook voor opslag van kleinere artikelen zijn ze uitermate geschikt, omdat de grote stellingvakken eenvoudig flexibel ingedeeld kunnen worden. Begra grootvakstellingen kunnen een gewicht tot wel 1.000+ kg per niveau aan en de afmetingen van de stelling kunnen makkelijk worden aangepast aan de ruimte in uw magazijn. Kortom: een robuuste, maar flexibele oplossing voor uw magazijninrichting. Een grootvakstelling is dé kruising tussen legbordstellingen en palletstellingen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

157-168van5413producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

157-168van5413producten

per pagina

Waarvoor gebruik ik een grootvakstelling?

De naam spreekt voor zich, deze stelling kenmerkt zich door grote vakken met een royaal draagvermogen. Er kunnen dus handmatig veel grote en zware producten worden opgeslagen in grootvakstellingen. Natuurlijk zijn ze ook ideaal voor het opbergen van een grote hoeveelheid kleinere artikelen. De grote stellingvakken zijn zeer flexibel in te delen.

Wilt u dozen, kratten of andere volumineuze producten opslaan? Dan is de grootvakstelling een ideale oplossing. In de brede vakken van grootvakstelling (ook wel breedvakstellingen genoemd) slaat u eenvoudig handmatig grote producten op of kleine artikelen verpakt in kunststof bakken, stapelbakken of magazijnstellingbakken. Breedvakstellingen hebben een hoge belastbaarheid  waardoor meerdere zware producten op één schap geen probleem vormen.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste grootvakstelling?

Begra is specialist op het gebied van breedvakstellingen en we helpen u graag met het vinden van de juiste stelling voor handmatige opslag. In onderstaand artikel beantwoorden we essentiële vragen over breedvakstellingen. Heeft u toch nog vragen, of wilt u professioneel advies op locatie? Vraag het aan een van onze adviseurs.

Iedere magazijnsituatie is anders. Wat zijn de afmetingen van de beschikbare ruimte? Welke producten worden er opgeslagen en hoe zwaar zijn deze? Wat is de ideale stellingdiepte voor uw producten? Met de antwoorden op dit soort vragen wordt de zoektocht naar de juiste stelling een stuk eenvoudiger.

Begra heeft een ruime praktijkervaring op het gebied van magazijninrichting en een gedegen kennis van allerlei soorten grootvakstellingen. Begra grootvakstellingen staan overal. Of u nu particulier bent met de wens om uw garage te voorzien van een grootvakstelling, ZZP’er bent met een magazijn waar meer opslag nodig is, of op zoekt bent naar een betrouwbare partij voor de volledige inrichting van een distributiecentrum, er is geen opslagsituatie denkbaar waarin een grootvakstelling niet van toepassing kan zijn.

A-kwaliteit grootvakstellingen:

Ons assortiment nieuwe breedvakstellingen worden gemaakt van gloednieuw A-klasse staal van het topmerk AR. Deze uitvoering kenmerkt zich door moderne en neutrale kleurstellingen: antraciet (RAL 7016) staanders met oranje (RAL 2004) Liggers. Past de traditionele kleurstelling antraciet (RAL 7016) blauw-oranje beter bij uw huidige inrichting? Geen probleem, onze frames zijn ook in het blauw (RAL 5010) beschikbaar.

Onze lijn HD grootvakstellingen zijn van het topmerk Schulte. Op onze webshop kunt u eenvoudig kiezen uit extra scherp geprijsde voordeelrijen, verkrijgbaar in de meest gangbare afmetingen. Zit de juiste afmeting er toch niet bij? Stel dan zelf uw gewenste grootvakstelling samen via onze samengestelde begin- en aanbouwsecties. Op de pagina grootvakstellingen accessoires en onderdelen vindt u alle losse onderdelen.

Uit welke onderdelen bestaan breedvakstellingen?

Een grootvakstelling bestaat uit verschillende onderdelen, zoals frames, liggers, spaanplaten en afstandhouders. Wij geven u een overzicht van alle onderdelen.

AR Grootvakstelling frames antraciet RAL 7016:

Twee losse frames (ook wel jukken of staanders genoemd) vormen de basis van iedere beginsectie. Voor iedere aanbouwsectie heeft u slechts één extra frame nodig. Frames zijn beschikbaar in de volgende afmetingen:

 • Hoogte: 2000/ 2250/ 2500/ 3000 mm hoog*
 • Diepte: 400/ 500/ 600/ 800/ 900/ 1000/ 1200 mm diep.

*Heeft u een hogere afmeting nodig, neem dan contact op met een van onze medewerkers.

AR Grootvakstelling frames blauw RAL 5010: Onze blauw gecoate frames zijn beschikbaar in dezelfde bovenstaande afmetingen.

HD Grootvakstelling ligger verzinkt: Onze blauw gecoate frames zijn beschikbaar in dezelfde bovenstaande afmetingen.

AR Grootvakstelling liggers: Elke sectie bestaat uit minimaal twee niveaus. U heeft dus per sectie minimaal vier liggers nodig. Grootvakstelling liggers zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

 • 1610/ 1850/ 2010/ 2250/ 2700 mm breed*

*Heeft u een andere liggerafmeting nodig, neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Spaanplaten: Elk niveau bevat standaard een AR of HD spaanplaat legbord. Deze vezelplaten hebben een dikte van 22 mm en zijn beschikbaar in de afmetingen:

 • Breedte: 1600/ 1830/ 2000/ 2230 mm breed.
 • Diepte: 395 / 495 / 595 / 795 / 895 / 995 / 1195 mm diep. 

Stellingen met een diepte van 600,800, 1000 en 1200mm diep worden standaard inlcusief AR diepteliggers of HD ondersteuningsliggers geleverd.

Als alternatief zijn er stellingroosters of verzinkte platen beschikbaar. Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers.

HD Grootvakstelling liggers: 1500 / 2250 mm breed

Diepteliggers: Voor extra ondersteuning van de spaanplaat legborden zijn er diepteliggers beschikbaar voor stellingdiepte 600, 800, 1000 en 1200 mm. Bij de laatste drie afmetingen worden deze standaard bijgeleverd. Dit voorkomt het doorbuigen van de legborden wanneer deze zwaar beladen worden.

Afstandhouders: Wilt u twee rijen breedvakstellingen direct met de rug tegen elkaar plaatsen, ook wel een dubbele rij genoemd? Met een afstandhouder fixeert u de tussenruimte tussen twee frames van uw grootvakstelling waardoor uw stellingen netjes recht naast elkaar staan.

Waarom grootvakstellingen kopen bij Begra Magazijninrichting?

Begra is één van de grootste spelers als het gaat om magazijninrichting. Ons assortiment bevat alles dat u nodig heeft voor uw magazijn, werkplaats, winkel of kantoor. Hieronder sommen we alle voordelen van Begra voor u op:

 • Topkwaliteit AR grootvakstellingen, Kimer,of onze HD grootvakstellingen garanderen een lange levensduur:
 • Wilt u in de toekomst uitbreiden? Geen probleem alle onderdelen zijn blijvend verkrijgbaar bij Begra.

 • Bij schade zijn onderdelen direct vervangbaar.

 • Snelle levertijden

 • Vaste gangbare afmetingen, toepasbaar op 99% van alle magazijninrichtingen.

 • Snelle en eenvoudige montage (bekijk hier onze grootvakstelling montagehandleiding)

De voordelen van een grootvakstelling in uw magazijn:

Flexibel

Breedvakstellingen zijn toepasbaar in nagenoeg elke situatie waar producten worden opgeslagen. Bijna elke opslaglocatie heeft namelijk te maken met producten in verschillende formaten. Waar goederen liggen opgeslagen worden deze ook gepickt. Voor bulkgoederen gaat dit vaak per pallet met heftrucks, maar de kleinere producten of losse artikelen worden vaak handmatig gepickt met behulp van interne transportmiddelen. Vanwege de grote variëteit in hoogte- en dieptematen in combinatie met een ruime keuze aan liggerbreedtes met diverse draagvermogens is er voor elke situatie wel een ideale grootvakstelling te configureren. Ze zijn uitermate geschikt voor magazijn-, werkplaats-, winkel-, archief- of kantoortoepassingen. Verandert uw magazijninventaris? Geen probleem, u past eenvoudig het aantal niveaus of het formaat van de vakken aan naar uw wensen.

Toegankelijk en overzichtelijk

Producten die zijn opgeslagen in een grootvakstelling zijn eenvoudig aan te vullen en te picken. Breedvakstellingen lenen zich ideaal voor zowel een FIFO (First In First Out) als een LIFO (Last In First Out) opstelling. Een opstelling met aan weerskanten een gangpad werkt het beste voor de FIFO-methode. Deze methodiek is terug te zien bij doorrolstellingen. Met een wand- of dubbele opstelling is er één pickzijde wat resulteert in een LIFO-opslagsituatie. Producten die als eerste in het schap worden gezet staan achteraan en worden pas gepickt zodra alle later geplaatste voorraad ervoor weg is.

De grootvakstellingen monteren: monteren door Begra of zelfmontage?

Heeft u een combinatie van diverse soorten stellingen, heel veel stellingen of simpelweg zelf geen tijd en/of kennis om uw magazijn goed in te delen? Wij kunnen de montage van A tot Z perfect voor u verzorgen. Onze VCA gecertificeerde medewerkers zijn ervaren in het uitvoeren van installatie- en reparatiewerkzaamheden, en denken graag mee aan veiligheid en voorzorg als het gaat om (grootvak)stellingen. Bekijk enkele filmpjes van projecten die wij hebben uitgevoerd op het Begra Youtube kanaal.

Wilt u de grootvakstellingen liever zelf monteren? Deze stellingen kunt u eenvoudig zelf monteren met behulp van onze montagehandleiding.

De frames van onze nieuwe stellingen worden ongemonteerd geleverd. Ze bestaan dan uit losse stijlen, voetplaten, horizontaalschoren, diagonaalschoren, opvulbusjes en bevestigingsmaterialen. Bij gebruikte stellingen zijn de frames meestal voorgemonteerd. Afhankelijk van de hoogte/diepte verhouding moeten grootvakstellingen worden verankerd met keilankers

Zijn grootvakstellingen geschikt voor mijn branche?

Breedvakstellingen worden in elke branche gebruikt. Enkele veel voorkomende branches zijn:

 • Automotive industrie: opslag voor spareparts, reserveonderdelen.

 • Verfwinkels: Ideaal voor de opslag van verfblikken, spuitbussen en schilders toebehoren.

 • Supermarkten en cash&carry stores

 • Chemische opslaglocaties

 • Elektronica-zaken

Met de handige filtermogelijkheden in onze webshop vindt u eenvoudig de grootvakstelling die u zoekt. Uw zoekresultaat kunt u direct bestellen in onze webshop. Voor extra informatie of als u wilt weten welke stelling voor u het meest geschikt is, neem dan gerust vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Uiteraard bent u ook te allen tijde van harte welkom om een groot deel van ons assortiment magazijnstellingen te komen bezichtigen in onze showroom.

Bij ons kunt u ook terecht voor een grote voorraad gebruikte grootvakstellingen of grootvakstelling voordeelpartijen tegen gunstige prijzen. Dit zijn de laatste materialen van een partij nieuwe of gebruikte stellingen die tegen bodemprijzen worden verkocht.

Ik wil meerdere grootvakstellingen kopen, maar ik heb een beperkt budget, wat zijn mijn opties?

Onze voordeelrijen zijn éxtra voordelig geprijsd! Wilt u nóg meer voordeel? Bekijk dan ook eens ons assortiment gebruikte grootvakstellingen. We hebben regelmatig voordeelpartijen grootvakstellingen in de meest voorkomende maten en soorten op voorraad.

Ligt de aanschaf van nieuwe grootvakstellingen voor u buiten uw begroting? Wij hebben grootvakstellingen passend bij ieder budget. Wij hebben doorlopend een groot aanbod aan gebruikte grootvakstellingen. Gebruikte grootvakstellingen zijn technisch en kwalitatief gezien gelijk aan nieuwe grootvakstellingen. Er kunnen echter lichte gebruikssporen of stickers zichtbaar zijn.

Veelgestelde vragen over grootvakstellingen

Heeft u nog vragen voor u een grootvakstelling gaat kopen? Bekijk hier de antwoorden op veelgestelde vragen. Heeft u daarna nog vragen, dan kunt u natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Waar moet ik op letten als ik een grootvakstelling ga kopen?

Grootvakstellingen worden veel gebruikt voor de opslag van kleinere producten die zijn opgeslagen in dozen of kunststof kratten. Veel gebruikte afmetingen van magazijnbakken zijn gebaseerd op de euronorm afmetingen: 300 x 200mm, 400 x 300mm, 600 x 400mm en 800 x 600mm bakken. Deze transportkratten zijn onderling ideaal stapelbaar en compatible met onder andere EPAL-europallets. De vragen die u zichzelf kunt stellen:

 • Wat is de beschikbare ruimte van mijn magazijn (hoogte en breedte)?

 • Wat wil ik gaan opslaan?

 • Wat zijn de afmetingen van mijn producten?

 • Wat is het gewicht van de verpakkingen?

 • Hoeveel niveaus heb ik nodig?

Wat is het verschil tussen een beginsectie en aanbouwsectie?

Een beginsectie, ook wel basissectie of basisveld genoemd, is de basis van iedere stelling en kan volledig op zichzelf staan als losse sectie. Het bestaat altijd uit twee frames met daartussen liggers en legborden.

Een aanbouwsectie, ook wel aanbouwveld genoemd is hetzelfde als een beginsectie maar deze heeft slechts 1 frame. De aanbouwsectie wordt gekoppeld aan de beginsectie of een voordeelrij. Zo wordt er een langere rij gecreëerd.

Hoeveel gewicht kan een grootvakstelling dragen?

Het maximale draagvermogen van een grootvakstelling-sectie is afhankelijk van de combinatie van twee factoren: het draagvermogen van de gebruikte liggers en de afstand tussen de niveaus in hoogte.

Ligger: elk liggerpaar heeft een maximaal draagvermogen. Als u 5 niveaus met ligger type Z74 van 1.610mm lang maximaal belast (4.550 kg in totaal), dan is uw minimale verticale afstand tussen de liggers 1.000mm. Zie hieronder de tabel voor meer informatie:

 

Frames

Liggers

Hoogte tussen te niveaus

Maximaal draagvermogen

Tot 500 mm

7500 kg

500 – 1000 mm

6000 kg

1000 – 1500 mm

4000 kg

1500 – 2000 mm

2500 kg

 

Type

Lengte

Draagvermogens

(KG/set liggers)

Z74

1610 mm

910 kg

Z74

1850 mm

790 kg

Z74

2010 mm

730 kg

Z74

2250 mm

660 kg

Z74

2700 mm

430 kg


Het is dus verstandig om vooraf goed te berekenen wat de ideale samenstelling is voor uw grootvakstelling, afgestemd op uw opslagbehoefte en beschikbare ruimte. Vindt u dit lastig? Neem dan gerust
contact met ons op. Onze specialisten zijn er om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing.

Is een grootvakstelling een veilig opbergsysteem?

AR grootvakstellingen zijn producten van topkwaliteit die op alle fronten zijn getoetst op veiligheid. Bekijk hier de certificeringen. Doordat de stellingen voornamelijk handmatig worden beladen en gepickt is het risico erg beperkt op het vallen van zware goederen. In tegenstelling tot een mechanisch beladen stelling zoals palletstelling, draagarmstelling en inrijstelling is het niet verplicht om grootvakstellingen te verankeren in de betonvloer. Doordat er geen zware machines zoals heftrucks en reachtrucks tussen de stellingen door rijden zijn het aanbrengen van allerlei extra veiligheidsmiddelen zoals aanrijdbeschermers, hoekbeschermers en stijlbeschermers niet nodig.

Is het keuren van mijn grootvakstelling verplicht?

Ja. Na de installatie van magazijnstellingen is een ingebruikname inspectie verplicht. Grootvakstellingen worden gezien als arbeidsmiddelen. Net als alle andere gebruikte arbeidsmiddelen moeten stellingen vervolgens periodiek gekeurd worden. Deze keuringsplicht staat omschreven in artikel 7.4a van het Arbo besluit.

Wie kan mijn grootvaktellingen jaarlijks keuren?

Safety Support, een zusteronderneming van Begra, verzorgt onder andere de ingebruikname inspectie van uw magazijn maar ook de periodieke keuring. Op de website van Safety Support vindt u meer informatie over de dienstverlening van Safety Support en hoe zij kunnen zorgen dat uw magazijn veilig blijft.

Kan ik mijn bestaande grootvakstellingen uitbreiden?

De kans is groot dat wij u kunnen helpen om uw bestaande stellingen uit te breiden. Eventuele combinaties van nieuwe en gebruikte stellingen behoort ook tot de mogelijkheden. Weet u niet welk merk stellingen u heeft staan? Maak dan een foto van het gatenpatroon in het frame en de inhaking van de liggers en mail deze naar verkoop@begra.nl. Wij kunnen daaruit herleiden welk merk en type u heeft staan en u adviseren over onze mogelijkheden. Of neem gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag met het vinden van de juiste oplossing.

Back to top