• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Materiaal stellingen

Er zijn tal van verschillende stellingensysteem. Om de veiligheid en effectiviteit van uw werkplek of magazijn te optimaliseren, kan enige creativiteit in de omgang met uw beschikbare opslagruimte veel voordeel opleveren. Dat geldt ook voor het materiaal van uw magazijnstellingen. De materiaalkeuze is echter wel afhankelijk van het soort bedrijf, wat voor producten u opslaat en de omstandigheden.

Metalen stelling

Als bijvoorbeeld de luchtvochtigheid in uw magazijn of werkplaats hoog is, zijn metalen stellingen zoals een aluminium stellage meer geschikt dan bijvoorbeeld houten magazijnstellingen. Dit maakt uw magazijn gelijk duurzamer. Metalen stellingen zijn buitengewoon stabiel en een garantie voor een optimaal draagvermogen. Dit maakt onder andere etagebouw ook mogelijk. Dit maakt bijvoorbeeld RVS stellingen ideaal voor bijvoorbeeld steriele ruimtes en onderzoeksruimtes als laboratoria.

Verder kunnen andere benodigdheden als tussenvloeren en trappen naar wens worden uitgevoerd.

In sommige gevallen zijn metalen stellingen ook nog eens thermisch verzinkt ofwel gegalvaniseerd. Galvaniseren is een materiaalkundig proces dat staal of ijzer beschermt tegen corrosie door een extra beschermende laag op metaal aan te brengen. Hierdoor is het metaal beter bestand tegen weersinvloeden als zon en regen, ideaal dus voor stellingen die bijvoorbeeld in de buitenlucht zijn geplaatst.

Recentelijk hebben we nog thermisch verzinkte palletstellingen geleverd en gemonteerd bij de Gemeente Arnhem. Lees hier meer over dit project.

Houten stelling

houten stellingDe meeste houten stellingen zijn gemaakt van vurenhout of hardhout. Dit zorgt ervoor dat ze over het algemeen erg sterk, anti-statisch en flexibel zijn. Het voornaamste voordeel van een houten magazijnstelling is dat deze uiteraard niet kan roesten wat de duurzaamheid ten goede komt.

Daarnaast zijn houten stellingen decoratief, dat wil zeggen ze hebben een natuurlijke uitstraling. Dit maakt een houten stelling zeer geschikt voor bijvoorbeeld, kantoren, winkelinrichting of de opslag van kleding c.q. textiel.

Daarbij kunt u door de veelzijdigheid van een houten systeem uw beschikbare ruimte optimaal benutten. Immers kan een houten stelling eenvoudig worden gemonteerd, gedemonteerd en ook uitbreiding behoort tot de mogelijkheden. Kortom: optimaal gebruikersplezier met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Back to top