• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Haal alles uit uw magazijn: tips van experts in magazijn indeling

1 november 2023

Uw magazijn indelen op een goede manier is essentieel voor efficiënte bedrijfsvoering. In dit blog vertellen u hoe u de indeling van uw magazijn kunt bepalen, hoe u, uw magazijn kunt ordenen en organiseren en geven we u nog extra tips voor een optimale magazijnindeling.

Een nieuw magazijn? Uw magazijn logisch indelen is essentieel

Heeft u een nieuw magazijn? Dan is het belangrijk dat u een logische magazijn indeling hebt. Bij een nieuw magazijn begint u vanaf 0 - u heeft alle ruimte om de indeling van het magazijn te bepalen. Heeft u een bestaand magazijn? Dan is het zaak dat u goed naar de huidige indeling kijkt. Het bevordert de efficiëntie van picking routes, het inpakken van orders, het opslaan van goederen en het uitvoeren van inventarisatie. Zo kunt u snel, makkelijk en veilig bedrijfsvoeren.

De indeling van uw magazijn bepalen en een magazijn indeling maken

U begint door de indeling van uw magazijn te bepalen. Dit doet u op basis van de goederen die u opslaat en verzendt. Voor optimaal inzicht, kunt u bijvoorbeeld een tekening maken van de beschikbare ruimte en bekijken wat voor stellingen daarin zouden passen.

Wanneer u grote goederen op wilt slaan, dan is het verstandig om te kiezen voor grootvakstellingen of een legbordstelling

Heeft u veel producten van dezelfde soort en werkt u veel met pallets? Dan zijn een palletstellingen ideaal. Hier kunt u gemakkelijk in- en uitrijden en producten in bulk opslaan. Voor langwerpige goederen zijn er draagarmstellingen, geschikt voor allerlei lange producten, van houtpakketten tot constructieonderdelen. 

Uw magazijn ordenen en organiseren

Zodra u de juiste magazijnstellingen hebt, kunt u een magazijn indeling maken. Zorg dat u een efficiënte route creëert, waarbij zowel machines als werknemers zich gemakkelijk door het magazijn kunnen bewegen. Zet producten die bij elkaar horen samen of kies voor een magazijn indeling waarbij u producten die vaak samen worden gekocht dicht bij elkaar plaatst. Dit bevordert het orderpick proces, waardoor u meer bestellingen op één dag kunt verzenden. 

Optimale magazijnindeling met deze extra tips

We geven u graag nog wat extra tips voor een optimale magazijnindeling. Dat is wel zo volledig.

  • Werkbanken en werktafels. Heeft u een klein magazijn? Kies voor mobiele tafels! Zo kunnen inpakkers overal te werk gaan en bespaart u veel ruimte.
  • Vergeet de veiligheid niet. Zorg dat werknemers niet kunnen struikelen, ze elkaar zien aankomen en zorg dat uw stellingen zijn uitgerust met de essentiële veiligheidsmiddelen waardoor ze tegen een stootje kunnen.
  • Maak uw intern transport zo makkelijk mogelijk met de juiste logistieke hulpmiddelen. Denk aan een heftafel of stapelaar
  • Staat uw magazijn in een winkel? Kies dan voor gondola’s en wandstellingen met bakken. Zo kunt u veel producten op één plaats etaleren.
  • Wanneer u uw  magazijn wilt uitbreiden, dan kunt u een entresolvloer plaatsen. Zo creëert u veel extra ruimte die u in kunt zetten om uw magazijn indeling nog efficiënter te maken.

Zo ziet u dat dankzij onze magazijn tips, een magazijn indeling maken helemaal niet zo moeilijk is. Mocht u graag hulp willen om de perfecte indeling van uw magazijn te bepalen, dan staat Begra altijd voor u klaar.

Back to top