• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Maatwerkoplossingen voor uw magazijn uitdagingen

15 december 2023

In een magazijn is het belangrijk dat alles soepel verloopt. Het goed ordenen is daarom van essentieel belang. In dit blog verkennen we verschillende magazijnoplossingen op maat voor diverse problemen die u tegen kunt komen. We gaan eerst in op de problemen en daarna bespreken we op maat gemaakte magazijnoplossingen - zo weet u precies wat u kunt doen!

Magazijnoplossingen: wat voor problemen komt u tegen?

Een van de problemen die u tegen kunt komen in het magazijn is ruimtegebrek. Dit kan ontstaan doordat het ontwerp niet past bij uw opslagbehoefte of doordat u gaat uitbreiden. Magazijnoplossingen voor een tekort aan ruimte is onder andere door een nieuw ontwerp te maken dat beter past bij uw behoeften. Vervolgens zorgt u voor stellingen en opslagmogelijkheden die de vraag aan kunnen en die passen bij de producten die in het magazijn worden opgeslagen. Gaat u uitbreiden? Bekijk dan of u bestaande stellingen kunt uitbreiden in breedte of hoogte. 

Andere magazijnoplossingen voor ruimtegebrek zijn bijvoorbeeld: het plaatsen van een entresolvloer om een extra verdieping te creëren, stapelbakken kopen voor kleinere producten en de aanschaf van speciale rekken, bijvoorbeeld voor verticale opslag of voor banden.

Uiteraard is een tekort aan ruimte niet het enige probleem dat u tegen kunt komen in het magazijn. Zo kan het ook voorkomen dat u niet de juiste werktafels en werkbanken heeft of dat uw huidige werkbanken niet ergonomisch zijn. Of wellicht zijn uw banken te kort of wilt u mobieler kunnen werken.

Gelukkig zijn er verschillende magazijnoplossingen voor uw werkbanken. Zo kunt u werkbanken kopen die u uit kunt breiden / verstellen, maar ook banken en tafels met wielen en tafels met wanden voor opslag. 

Als laatste bespreken we de veiligheid in het magazijn. Het is ontzettend belangrijk dat werknemers veilig te werk kunnen gaan. Dit houdt onder andere in dat ze niet tegen stellingen of tegen elkaar op kunnen botsen, er geen aanrijdingen plaatsvinden en dat men niet struikelt over kabels. Magazijnoplossingen die hierbij passen zijn bijvoorbeeld bewegwijzering, stootbanden, kabelbruggen en spiegels. 

Magazijn oplossingen op maat

We hebben besproken wat voor soort problemen u tegen kunt komen in het magazijn en hebben al wat standaard tips gegeven voor magazijnoplossingen. Er zijn echter ook magazijn oplossingen op maat mogelijk. Begra kan u hier goed bij ondersteunen door u gratis advies op locatie te geven. Bovendien kunnen we u helpen een goed ontwerp te maken en denken onze professionals graag met u mee over magazijnoplossingen op maat. We kunnen u voorzien van een totaalpakket als het gaat om magazijnoplossingen: van offerte tot oplevering. 

Wat betekent ‘op maat’ dan precies? Als het gaat om magazijnoplossingen, heeft Begra een enorm assortiment beschikbaar. Al onze producten zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen; dat omvat onder andere het materiaal en het formaat. Bovendien zijn veel van onze stellingen en andere opslagmogelijkheden zelf samen te stellen; zo passen ze precies bij uw behoeften. 

Onze magazijnoplossingen zijn toepasbaar in bijna iedere branche: van winkels tot garages. Ook zijn ze er voor ieder budget; we bieden namelijk ook gebruikte stellingen aan, om maar een voorbeeld te noemen. Op die manier helpen we u ook een handje als het gaat om verduurzaming - een probleem dat we tegenwoordig steeds vaker tegenkomen in het magazijn.

Begra is van alle markten thuis als het gaat om magazijnoplossingen. Met aandacht voor uw wensen, kunt u rekenen op een magazijn dat compleet bij u past en alle problemen waar u eventueel tegenaan loopt opgelost worden.

Back to top