• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Schadepreventie: bekijk ons 5-stappenplan

15 november 2023

Wanneer u een ingericht magazijn of werkplaats heeft, dan kan het natuurlijk voorkomen dat er door een aanrijding met een magazijntruck een schade ontstaat aan de stellingen.  Het liefste wilt u natuurlijk deze schades voorkomen. Maar hoe kunt u dat nou het beste doen?

Het stappenplan:

  1. Training en bewustwording: Begin met het trainen van magazijnmedewerkers in het veilig gebruik van magazijnstellingen. Benadruk het belang van correct laden, lossen en hanteren van goederen, evenals het juiste gebruik van hefapparatuur zoals palletwagens en heftrucks.

  2. Regelmatige inspecties: Voer regelmatige inspecties uit van alle magazijnstellingen. Controleer op beschadigingen, vervormingen of losse onderdelen. Ontwikkel een checklist voor inspecties en zorg ervoor dat deze systematisch worden uitgevoerd. Schakel jaarlijks ook een externe deskundige in om deze inspecties uit te voeren (wettelijke verplichting).

  3. Beschermende maatregelen: Installeer beschermende systemen zoals stootbuffers, stellingbeschermers of vloermarkeringen om de stellingen te beschermen tegen botsingen met voertuigen of bewegende apparatuur.

  4. Belastingslimieten handhaven: Zorg ervoor dat alle stellingen worden belast binnen de aangegeven capaciteit. Plaats duidelijke borden die de maximale belasting aangeven en train medewerkers om deze limieten te respecteren.

  5. Melding en directe reparatie: Stel een procedure op voor het melden van schade of potentiële problemen met magazijnstellingen. Zorg voor directe actie om schade te repareren of onveilige situaties aan te pakken zodra ze worden gemeld of ontdekt tijdens inspecties.

Het naleven van dit stappenplan helpt om de veiligheid van magazijnstellingen te waarborgen en de kans op schade te minimaliseren, waardoor een veilige werkomgeving wordt gegarandeerd en kosten als gevolg van schade worden verminderd. 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over magazijninspecties, veiligheidsoplossingen in uw warehouse of onze werkwijze? Neemt u dan contact op via 073 – 820 033 of kijk op safety-support.nl

Back to top