Magazijnrekken

Op zoek naar magazijnrekken voor de opslag in uw magazijn of werkplaats? Begra heeft een zeer groot aanbod aan magazijnrekken in de meest uiteenlopende soorten en afmetingen. Voor elk magazijn is een efficiënte en veilige inrichting essentieel. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste rekken of stellingen. Onze lange ervaring in het analyseren en inrichten van magazijnen stelt ons in staat om het meeste rendement uit uw investering te halen. 

Welke soorten magazijnrekken zijn voor mij het meest geschikt?

Welk soort magazijnrek voor u het meest geschikt is wordt voornamelijk bepaald door het soort producten u op wilt gaan slaan. Of beter gezegd; de vorm, het gewicht en het volume van uw producten.

Legbordstellingen

Voor de opslag van wat 'lichtere' producten die handmatig worden opgeslagen is een legbordstelling de meest gangbare opslagmethode. Legbordstellingen zijn eenvoudig in gebruik en staan bekend om hun lange levensduur. Het soort legbordstelling wordt hoofdzakelijk bepaald door het gewicht van uw producten. Om deze reden leveren we diverse soorten legbordstellingen met verschillende draagvermogens. Daarbij heeft u tevens de keuze uit een metalen of een houten stelling. De houten stellingen hebben weliswaar een lager draagvermogen dan de metalen, echter als het draagvermogen niet bepalend is, is wellicht een houten stelling interessanter voor u om esthetische reden of omdat houten stellingen over het algemeen voordeliger zijn.

magazijnrekken metaal
magazijnrekken metaal
magazijnrekken hout

 

Palletstellingen

Een palletstelling heeft een zeer brede functionaliteit en is geschikt zijn voor de opslag van veel soorten producten. Een palletstelling wordt meestal ingezet bij het mechanisch laden en lossen van producten. Echter, in geval van orderpicken kan een palletstelling ook gebruikt worden voor handmatige belading van goederen. Vooral op het gebied van veiligheid en overzichtelijkheid is een palletstellingen een betrouwbare opslagmethode gebleken. Dit is voornamelijk omdat palletstellingen inzetbaar zijn volgens de First In First Out (FIFO) methode waardoor iedere pallet altijd direct bereikbaar is.

Onze palletstellingen zijn leverbaar in diverse merken, afmetingen en draagvermogens zodat u uw beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Tevens  kunt u uw palletstelling nog uitbreiden met diverse accessoires voor een nog efficienter en veiliger magazijn.

palletstellingen
palletstellingen
palletstellingen

 

Grootvakstellingen

Grootvakstellingen zijn zeer geschikt indien u wat grotere, volumineuze producten op wil slaan die handmatig moeten worden weggelegd. Dit komt omdat grootvakstellingen uitgerust zijn met brede platen wat ruimte creeert voor de opslag van artikelen met veel volume en een gewicht tot 1000 kg. Daarbij kunnen grootvakstellingen eenvoudig worden aangepast aan de beschikbare ruimte in uw magazijn.

grootvakstellingen
grootvakstellingen
grootvakstellingen

 

Draagarmstellingen

Voor de opslag van wat langere, zware goederen zoals bijvoorbeeld houtpakketten, platen en buisprofielen is een draagarmstelling een ideaal opslagsysteem. Al naar gelang het volume en gewicht van uw producten, heeft u de keuze uit lichte, medium en zware draagarmstellingen in een enkelzijdige of dubbelzijdige uitvoering. Tevens kan elk type draagarmstelling met legborden worden uitgevoerd wanneer u kleinere goederen wil opslaan. Voor wat lichtere goederen die handmatig geladen kunnen worden is een lichte draagarmstelling zeer geschikt. Zware draagarmstellingen daarentegen zijn weer functioneler voor mechanische belading van wat zwaardere goederen. 

draagarmstelling
draagarmstelling
draagarmstelling

 

Naast de hier vermelde, meest voorkomende rekken en stellingen leveren we tevens meer gespecialiseerde stellingen waaronder bandenstellingen, inrijstellingen, doorrolstellingen, verrijdbare stellingen en kunststof stellingen. Wilt u uitgebreider advies over de juiste rekken of stellingen in uw magazijn of werkplaats; neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Wij helpen u graag op weg met het kiezen van de juiste magazijninrichting.