• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Automation

Begra automation staat voor geautomatiseerde oplossingen voor uw magazijn. Dat houdt in dat u bij Begra ook terecht kunt voor oa. aangedreven rollenbanen en pallet shuttle systemen.

Rollenbanen / conveyors voor kratten of dozen

Rollenbanen zijn transportsystemen gebaseerd op een aaneenschakeling van rollen om artikelen middels kratten of dozen te transporteren in distributiecentra, fabrieken, productielocaties of pakstations.

Aangedreven rollenbanen

Bij een aangedreven systeem worden de rollen door middel van een elektromotor met behulp van een snaar of ketting aangestuurd. Daarnaast kunnen bij een aangedreven rollenbaan de kratten of dozen op de rollenbaan op elk gewenst moment gestopt en weer herstart worden waardoor de kratten of dozen als het ware gebufferd worden, bijvoorbeeld tijdens controle- of inpakwerkzaamheden.

Niet-aangedreven rollenbanen / zwaartekracht rollenbanen

Niet-aangedreven rollenbanen worden ook wel zwaartekrachtrollenbaan of 'gravity conveyor' genoemd. Door de rollenbaan onder een bepaalde hoek te plaatsen, rollen de goederen automatisch naar het laagste punt. Voordelen ten opzichte van aangedreven rollenbanen is dat ze energiebesparend en geluidsarm zijn en nauwelijks onderhoud behoeven. Het principe van zwaartekracht rollenbanen leent zich ervoor om ze in te zetten voor het transporteren van lichtere goederen. Voor het transport van wat zwaardere goederen zijn in de meeste gevallen aangedreven systemen geschikter.

De voordelen van rollenbanen

  • Efficiënter productieproces tegen geringe investering
  • Eenvoudige installatie, onderhoud en service
  • Systemen zijn modulair aan te passen of uit te breiden
bestel uw rollenbaan direct online
Onze kracht zit hem in totaalconcepten. Dat wil zeggen dat wij uw rollenbaansystemen compleet - turn-key - voor u kunnen uitvoeren. Van ontwerp tot en met de installatie en oplevering.

Een ander groot voordeel is dat we uw rollenbanen tegelijk kunnen integreren met reeds in gebruik zijnde of nieuwe magazijnstellingen, kunststof kratten, (in)paktafels en zelfs entresolvloeren.

Wilt u meer weten over onze rollenbaan systemen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

pallet shuttle systemen

Ook voor 1D pallet shuttle systemen kunt u bij Begra terecht. Een pallet shuttle is een een elektrisch aangedreven opslagsysteem om pallets op snelle en efficiënte wijze binnen opslagstellingen te laden en te lossen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een palletwagen (pallet shuttle genaamd), binnen opslagkanalen over rails te verplaatsen. Een pallet shuttle systeem is daarmee een ideale oplossing voor de opslag van pallets in diepe kanalen. Het biedt tevens een alternatief voor inrijstellingen, push-back en doorrolstellingen voor pallets. Op deze shuttle systemen is zowel het FIFO (first in first out) als het LIFO (last in first out) van toepassing.

'semi-automatische oplossing voor hogedichtheidsopslag voor pallets'
Begra 1D pallet shuttle systemen zijn ontworpen en samengesteld in samenwerking met de grootste shuttle fabrikant van Europa. Daarnaast hebben we een speciale serviceafdeling beschikbaar voor service en onderhoud van de systemen.

Lees hier meer over onze pallet shuttle systemen.

Wilt u meer weten over de voordelen van een rollenbaan of pallet shuttle systeem in uw magazijn of DC? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.
Back to top