0 resultaten

Verrijdbare stellingen

Op zoek naar een voordelige manier om uw opslagcapaciteit uit te breiden? Dan zouden verrijdbare stellingen wel eens de oplossing kunnen zijn. Verrijdbare stellingen zijn feitelijk statische magazijnstellingen gecombineerd met eenvoudige verrijdbare onderwagens. Zo wordt een hoge opslagdichtheid gecreëerd. Door het beperken van gangpaden ontstaat er immers bijna geen ruimte- of volumeverlies meer in uw bedrijfspand.

VOLLEDIGE TEKST

Verrijdbare stellingen in bestaande vloeren, een uniek concept!


Bespaar op uw kosten
Nog interessanter wordt het om verrijdbare stellingen te plaatsen in een bestaand magazijn. De stellingen worden in dit geval op een bestaande betonvloer geplaatst. Gezien de hoge grondprijzen in Nederland en de hoge kosten van een nieuw te bouwen magazijn zijn verrijdbare stellingen op bestaande vloeren een zeer voordelige keuze.

"Uw opslagcapaciteit verdubbelen? Wij bieden verrijdbare palletstellingen voor bestaande magazijnen.
Elimineer gangpaden tussen uw palletstellingen en benut de ruimte in uw pand optimaal."


Extra voordelen
  Plaatsing van verrijdbare stellingen is mogelijk in alle bestaande magazijnen, veelal op de bestaande vloeren.
  Een aanzienlijke toename van uw huidige opslagcapaciteit. In sommige gevallen zelfs verdubbeling.
  Geen kosten voor nieuwbouw of toekomstige externe opslag met bijkomende transport- en/of handlingskosten.
  U kunt eventueel uw magazijnruimte verkleinen voor meer vloeroppervlak wat ten goede komt aan extra ruimte voor productiewerkzaamheden.

verrijdbare stelling
verrijdbare stelling
verrijdbare stelling


Plaatsing op bestaande vloer
Een verrijdbaar opslagsysteem is toepasbaar op vrijwel elke bestaande vloer. De rail hoeft slechts 4 cm diep in het beton te worden gelegd. Daarmee blijft de rail boven de wapening en wordt het draagvermogen van de vloer niet aangetast.

Veiligheid
De verrijdbare installaties zijn volledig CE-gecertificeerd en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen. De verrijdbare palletstellingen zijn 100% beveiligd tegen ongevallen. Toegangscontrole middels fotocel techniek en een lichtstraal onderbreking stopt de stelling zodra iets of iemand de lichtstaal doorbreekt. Deze lichtstraal onderbreking wordt toegepast langs alle stellingen en bij de entreemogelijkheden van de gangpaden. Sectiebelastingen tot 24.000 kg zijn geen uitzondering. Graag nemen wij de mogelijkheden op locatie met u door.

Service en onderhoud
De reactietijd bij een eventuele storing is dankzij een netwerk van storingsmonteurs gegarandeerd binnen 8 uur, maar in de praktijk veelal binnen de 4 uur.

Verrijdbare stellingen


verrijdbare stelling
verrijdbare stelling
verrijdbare stelling
verrijdbare stelling


Meer opslagcapacateit voor een redelijke prijs? Door de stellingen te verplaatsen wordt ruimte gecreëerd die nodig is om bij het gangpad te komen waar de pallet of het gewenste product zich bevindt. Iedere pallet blijft dus individueel bereikbaar. In het geval van palletstellingen is elke palletpositie onafhankelijk van de andere te allen tijde bereikbaar. Bij een wat lagere omloopsnelheid en/of het groeperen van placing and picking in een gang, kan verrijdbaar dus erg interessant zijn omdat in deze gevallen de totale opslagcapaciteit enorm toeneemt. Dit kan oplopen tot bijna 100%!

Indien dit minder belangrijk voor u is, dan zijn inrijstellingen, pushback stellingen op rollen of doorrolstellingen wellicht een beter alternatief. Vergroten van opslagcapaciteit in de beschikbare ruimte is de belangrijkste eis bij de keuze voor verrijdbare stellingen. Tot bijna 100% meer capaciteit of bijna 50% minder ruimte bij gelijke capaciteit (bij het gebruik van reachtrucks). De verrijdbare onderstellen kunnen zodanig zwaar uitgevoerd worden, zodat het maximale draagvermogen van de palletstellingen benut kan worden. Kortom: voor wat betreft het draagvermogen is de verrijdbare constructie geen beperkende factor voor de palletstellingen.

Kostenbesparend"Maximale opslagcapaciteit met behoud van efficintie tegen de laagste prijs per opslaglocatie"


Algemeen wordt verondersteld dat verrijdbare palletstellingen een duurdere oplossing is dan conventionele palletstellingen. Echter; uit studies en praktijkcases is gebleken dat de integrale kosten per palletpositie bij verrijdbare palletstellingen in veel gevallen een stuk goedkoper zijn. De initiële investeringskosten van liggen weliswaar hoger, maar op de langere termijn kunt u met verrijdbare stellingen uiteindelijk tot zelfs 46% goedkoper uit zijn. Zelfs na verrekening van de aanschaf en kosten van het bedrijfspand en eventueel intern transportmaterieel.


Voordelen

bediening

meer
opslag

De opslagcapaciteit van uw (bestaande) ruimte wordt veel groter en u kunt met standaard transportmateriaal als heftrucks en/of reachtrucks werken. U hoeft dus geen extra dure, gespecialiseerde machines aan te schaffen om de stellingen te bedienen zoals bijvoorbeeld bij een smalle gangen concept wel het geval is.
bediening

eenvoudige
bediening

Zeer eenvoudig op afstand te bedienen middels een handterminal.
bediening

directe
bereikbaarheid

Directe benadering van iedere locatie voor alle soorten opgeslagen goederen.
bediening

gunstig
energieverbruik

Het verrijdbare systeem heeft een zeer laag energieverbruik.
bediening

hitte en kou
bestendig

Garantie op het functioneren van verrijdbare palletstellingen geldt tussen de -30 en +50 graden Celsius.


foto gallery


verrijdbare stelling verrijdbare stelling verrijdbare stelling verrijdbare stelling verrijdbare stelling verrijdbare stelling

- klik op een afbeelding voor een vergroting -

Vooral in koel- en vrieshallen kunt u met verrijdbare stellingen veel op uw energiekosten besparen. De hal kan kleiner worden gebouwd en de pallets kunnen dichter op elkaar staan. Een verrijdbare opslagmethode in een coldstore omgeving gaat hand in hand met energiebesparing op de koel- en vrieskasten. Garantie op het functioneren van verrijdbare palletstellingen geldt tussen de -30 en +50 graden Celsius.


Meer informatie?
Wilt u weten of verrijdbare stellingen ook voor u voordelen kan opleveren of wilt u graag gedegen advies over de inrichting van uw magazijn in het algemeen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op of vul onderstaand formulier in en met een van onze specialisten zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Begra Informatieaanvraag

Begra Informatieaanvraag