• /
  • /
  • /
  • /

DE SNELSTE VAN NEDERLAND EN BELGIË BIJNA ALLES BINNEN 48 UUR GELEVERD

  • /
  • /
  • /
  • /

DE SNELSTE VAN NEDERLAND EN BELGIË BIJNA ALLES BINNEN 48 UUR GELEVERD

Soorten stellingen

Een inrijstelling of een doorrolstelling? Welke stelling is sowieso het meest geschikt voor mijn magazijn? Een terechte vraag.

Er bestaan verschillende soorten stellingen voor een magazijn waarbij elke stelling aparte eigenschappen voor verschillende doelen heeft.

soorten stellingen soorten stellingen


Ons hoofdassortiment magazijnstellingen bestaat uit:

- palletstellingen
- legbordstellingen
- grootvakstellingen
- draagarmstellingen

Deze stellingen kunnen door ons zowel geleverd als gemonteerd worden, of het nu gaat om een gebruikte of een nieuwe magazijnstelling. Daarnaast hebben we nog diverse andere stellingen die we u kunnen adviseren bij uw magazijninrichting.

Inrijstelling

Inrijstellingen zijn ideaal als u een reeks goederen van hetzelfde soort voor een langere tijd wilt gaan opslaan. Dit stellingensysteem wordt niet alleen achter elkaar geplaatst maar ook erboven. Dit bespaart u een hele hoop ruimte! Deze ruimtebesparing heeft wel als gevolg dat het iets moeilijker is om aan de goederen te komen die aan de achterkant staan.

Dit soort systemen noemen we “first in, last out” magazijnsystemen. Dit omdat je de producten die je er het eerste inzet ook weer het laatste pas uit kunt halen. Wilt u dus het maximale aan ruimte gebruiken met pallets die allemaal dezelfde goederen bevatten dan kunt u best opteren voor een inrijstelling.

Doorrijstelling

Een doorrijstelling hanteert hetzelfde principe als een inrijstelling. Het verschil is echter dat bij een inrijstelling de achterkant niet bereikbaar is. Bij een doorrijstelling is de achterkant van de stelling open en toegankelijk wat weer een bijkomende functionaliteit aan de stelling geeft.

Doorrolstelling

Doorrolstellingen zorgen voor ruimtebesparing, kortere grijptijden en een gegarandeerd FIFO systeem. Al deze voordelen zijn kostenbesparend. Dit maakt een doorrolstelling tot een uiterst doeltreffend instrument voor uw magazijninrichting.

Doorrolstellingen zijn ook prima te combineren met palletstellingen. Dit wel met stellingen tot een sectiebreedtes van 3600 mm. Ook kan uw doorrolstelling worden voorzien van een rollenbaan. Dit zorgt namelijk voor nog meer logistiek profijt.

Opbergstelling

Een opbergstelling zegt het zelf al. Dit is een eenvoudige stelling waar u goederen kunt opbergen. Als u regelmatig goederen moet stockeren in uw magazijn is het van belang dat u hier een gepaste oplossing voor hebt om zoveel mogelijk plaats te besparen. Een opbergstelling is in dat geval noodzakelijk.

Wandstellingen

Een wandstelling is een stelling die vrijstaand is. Ze kunnen ook aan elkaar gekoppeld worden om een module te vormen. Wandstellingen zijn zeer stevig en hebben een grote draagkracht.

Back to top