• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Bouwvergunning

Bouwvergunning aanvragen
Onderstaand ziet u een overzicht wanneer er een bouwvergunning aangevraagd dient te worden. Er is ook een mogelijkheid om direct doorgelinkt te worden naar de website van het Ministerie van Vrom voor een bouwvergunning aanvraag.

Wanneer een bouwvergunning?
Voor entresolvloeren of magazijnstellingen voorzien van een entresolvloer dient altijd een omgevingsvergunning te worden aangevraagd, ongeacht de hoogte. Voor magazijnstellingen van 8,5 meter en hoger dient ook een omgevingsvergunning te worden aangevraagd. Dat geldt ook voor stellingen die van invloed zijn op het aanzicht van het pand en stellingen die gebruikt worden voor bijv. chemische opslag. Het aan te raden dat de opdrachtgever altijd het omgevingsloket of de lokale overheid raadpleegt alvorens magazijnstellingen of een entresolvloer te plaatsen.

Waar u aan moet denken?
Ook als u geen bouwvergunning nodig heeft, kan het zijn dat u andere vergunningen moet aanvragen. Bijvoorbeeld een milieuvergunning, een kapvergunning of een sloopvergunning. Neem daarom altijd contact op met uw gemeente voordat u begint met bouwen. Verder moet u controleren of uw bouwplannen voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit. Uw bouwadviseur kan u hier meer over vertellen. Hou met uw bouwplannen ook rekening met de buren. Het is verstandig om vooraf met uw buren te overleggen.

Klik hier voor meer informatie over bouwregelgeving.

De tekst op deze site is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Het Ministerie van VROM aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van onjuistheid of onvolledigheid (in de meest ruime zin des woords) van de informatie op deze site.

Bovenstaand is tot stand gekomen met website www.rijksoverheid.nl

Back to top