• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Brandunit B.V. - uitbreiding van het magazijn

Het in Waalwijk gevestigde Brandunit B.V. is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bloeiende groothandel in merchandise en speelgoed. Het startte haar activiteiten in 1978 onder de naam International Products Tilburg en hield zich in die beginperiode bezig met voetbalmerchandising voor voetbalclubs in Nederland. Inmiddels levert ze merchandise en speelgoed in zowel in binnen- als buitenland in de branches sport, speelgoed, souvenirs, toerisme, textiel, huishoudelijk, boekhandel, food en ambulante handel.

Eigenaar van Brandunit B.V. - Stephan Kuijsten - raakte in 2007 voor het eerst bekend met Begra Magazijninrichtingtoen hij nieuwe magazijnstellingen nodig had. Via internet stuitte hij op een partij draadmanden voor een goede prijs en het eerste contact was een feit. Omdat Brandunit B.V. in de loop der jaren alsmaar bleef groeien, stuitte het steeds weer op nieuwe aanpassingen en uitbreidingen van de magazijninrichting, variërend van legbordstellingen en palletstellingen tot vakkenkasten en trappen.

Advies op maat

Magazijnstelling

Omdat het eerste contact erg positief was, bleef Kuijsten trouw aan Begra. “De prijzen zijn scherp en ik ben verzekerd van een goede service. Maar bovenal is het altijd precies duidelijk wat ze doen, wat zeker niet overal het geval is. Daarnaast gaan ze met de tijd mee middels een goede website, Twitter en You tube.”, aldus Kuijsten.

Het is een bekend fenomeen. Je staat voor een compleet lege hal en denkt: wat nu? Zo ook Stephan Kuijsten. “Ik dacht, hoe ga ik deze hal nu zo efficiënt mogelijk invullen. Dus ik besloot maar eens bij Begra langs te gaan. Een wijze beslissing, want ik deed ter plekke nieuwe ideeën op.”, vervolgt Kuijsten.

Het hele traject daarna liep gelukkig heel vlot. Begra dacht met me mee, gaf advies en alle mogelijkheden werden duidelijk uitgetekend. Ze kwamen ook alles netjes opmeten. Daarnaast was ook de flexibiliteit heel prettig. Bij een onverwachte wijziging werd met één telefoontje de zaak geregeld, waardoor de montage geen vertraging heeft opgelopen.

Magazijn inrichting

De juiste vorm van opslag

Iedere vorm van opslag vraagt elke keer weer om een eigen oplossing. De ene keer is uw magazijn het meest gebaat bij een palletstelling, een andere keer biedt een legbordstelling de beste mogelijkheden.

Kuijsten: “Ons laatste project betrof het plaatsen van palletstellingen en legbordstellingen. Het nieuwe pand werd namelijk uitgebreid met 800 m2, waarmee het totaal voor de opslag van goederen kwam te liggen op meer dan 2000 m2. De palletstellingen waren van toepassing voor de items die FOB uit het Verre Oosten kwamen. De volumes namen ook alsmaar toe en dus was er ruimte in de hoogte nodig om alles overzichtelijk weg te zetten. De oplossing die Begra Trading aandroeg, bleek perfect te passen. Vooral op het gebied van efficiëntie. Dat gold overigens ook voor de legbordstellingen, met name gebruikt voor onze speelgoed webshop SinQel.com. Heb ik enkele aangename verrassingen nog even buiten beschouwing gelaten: zoals de tweedehands palletstellingen die er als nieuw uitzagen.”

Oplossingen voor uw magazijn

Heeft u ook plannen voor de inrichting van een nieuw magazijn, of bent u geïnteresseerd in het verbeteren of uitbreiden van uw huidige magazijn? Kom gerust eens vrijblijvend of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord omtrent de mogelijkheden.

Links

Back to top