• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Een betaalbare oplossing voor uitbreiding en herinrichting van magazijnen

Veel bedrijven krijgen er vroeg of laat mee te maken. Als gevolg van een stijgende productie of voorraad voldoet het bestaande magazijn niet meer aan de gestelde eisen. De onvermijdelijke vraag die dan rijst is; tijd voor nieuwbouw of is het verstandiger om het magazijn en de bijbehorende bedrijfsprocessen opnieuw in te richten?

Dezelfde vraag rees ook bij Triple A Logistics, een kledingdistributeur uit het Noord-Hollandse Middenmeer. Uiteindelijk bleek de beste oplossing om het bestaande magazijn zowel uit te breiden als te herinrichten.

Aan het woord Carel Kral - algemeen directeur van Triple A Logistics.'Door de sterke toename van het aantal orders voldeed ons magazijn niet meer aan de vereiste opslagcapaciteit. Daarbij waren we tot de conclusie gekomen dat de indeling in de loop der jaren ook niet meer optimaal was.'

Aan Begra de taak om dit project op zich te nemen. Samen met Triple A Logistics werd gezocht naar de meest ideale oplossing voor de nieuwe ontstane situatie.

palletstellingen

De keuze voor Begra was een gevolg van een eerdere kennismaking. Kral: “Een aantal jaren geleden waren we op zoek naar magazijnstellingen en gebruikte kantoorartikelen. Voor beiden was een betaalbare oplossing de belangrijkste voorwaarde. Uiteindelijk kwamen we bij Begra Magazijninrichting uit. Omdat de dienstverlening en prijs prima in orde waren, hebben we in de loop der jaren vaker een beroep op Begra gedaan met betrekking tot nieuwe kantoorinrichting en magazijninrichting. Zo ook deze keer.”

Uiteindelijk bleek de oplossing voor de beste inrichting te liggen in palletstellingen in combinatie met een entresolvloer op legbordstellingen. Daarbij kon ook de montage en demontage door Begra uitgevoerd worden en was er de mogelijkheid om de nodige hef- en hijsmiddelen te huren.

“Alles bleek gemakkelijk en snel te monteren en te demonteren. Mede hierdoor verliep de herindeling zeer soepel. Maar ook door de materiaalkeuze. Zo bleek de optie voor twee legborden in de diepte van de legbordstellingen ideaal., aldus Kral.

Triple A Logistics

Triple A Logistics is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in kledingdistributie. Met een jong en dynamisch team zorgt ze voor de verwerking en distributie van een aantal grote kledingmerken. Ze neemt daarbij de complete logistieke zorg van haar klanten uit handen. Als innovatieve partner draagt ze bij aan de groei van haar klanten met een flexibele en snelle logistieke afhandeling.

Triple A Logistics verzorgt collectie- /seizoensleveringen, promotieleveringen, naleveringen en maakt levering vanuit een never-out-of stockprogramma mogelijk.

Links

Back to top