• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Gemeente Arnhem - stellingen voor een gemeentewerf

Medio 2010 werd door de gemeenteraad Arnhem groen licht gegeven voor de bouw van een centrale gemeentewerf.

De nieuwe werf zou de zeven bestaande kleinere werven gaan vervangen, waar tot dan toe alle materialen lagen opgeslagen en alle medewerkers waren gehuisvest die zich bezig hielden met het onderhoud van de openbare ruimte van de gemeente.

Tom Visser, afdelingshoofd stedelijk onderhoud van de gemeente Arnhem, was betrokken bij dit project.

“We zochten magazijnstellingen voor de buitenruimte van de werf. Onze keuze was gevallen op thermisch verzinkte palletstellingen. Voornamelijk omdat dergelijke stellingen een garantie waren voor een efficiënte manier van werken binnen onze beschikbare ruimte en daarnaast tegen weer en wind bestand zijn.”, aldus Visser.

De eerste kennismaking met met Begra vond plaats in maart 2011. Visser: “Begra magazijninrichting kon precies de palletstellingen en bijbehorend materiaal leveren wat de gemeente Arnhem nodig had. De keuze was snel gemaakt.”

Echter, leveren is één ding, alle bijkomende zaken een ander. Dat wil zeggen: meedenken met de klant, adviseren op het gebied van inrichting, de kwaliteit van de tekeningen en de snelheid van communicatie.

Maar de betrokken ambtenaren waren zeer tevreden over deze zaken. “De samenwerking was al bij aanvang goed. En dat gold ook voor de ondersteuning tijdens de uitvoering van de bouw van de stellingen. Achteraf heeft Begra een betrouwbare indruk achtergelaten die hun afspraken goed zijn nagekomen.”, aldus Visser.

Oplossingen voor uw magazijn

Heeft u ook plannen voor de inrichting of uitbreiding van uw buitenruimte of magazijn? Kom gerust eens vrijblijvend bij ons langs of neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord omtrent de mogelijkheden.

Thermisch verzinken

Palletstellingen die voor buitenruimtes worden gebruikt, kunnen thermisch verzinkt worden. Door dit verzinken is het metaal beter bestand tegen weersinvloeden als zon en regen.

Thermisch verzinken – ook wel galvaniseren genoemd - is een materiaalkundig proces dat staal of ijzer beschermt tegen corrosie door een extra beschermende laag op metaal aan te brengen. Vooral randen en punten aan een stelling hebben extra voordeel van verzinken. Vanwege het gedrag van de chemische stoffen tijdens het verzinken, krijgen die delen die extra gevoelig zijn voor corrosie, namelijk een dikkere zinklaag.

Een thermisch aangebrachte zinklaag voldoet aan de norm EN-ISO 1461 en wordt voor een langere periode gegarandeerd.

Back to top