• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Gruppo Corso: verdubbeling magazijn met tussenvloer

De eerste kennismaking van Gruppo Corso ltd. uit Breukelen met Begra vond 3 jaar geleden plaats, en begon met de aanschaf van een enkele palletwagen. Toen al had Begra een imposante indruk achtergelaten.

Directeur Gruppo Corso, Dhr. Michel Kaatee: “Begra is groot en heeft net als ons veel producten uit voorraad leverbaar. Dit gaf al het vermoeden dat we als bedrijf op dezelfde golflengte zaten. En dit bleek dus uiteindelijk ook zo te zijn. De samenwerking met Remco Bongaards (verkoop tussenvloeren) bleek optimaal. We voelden ons op ons gemak, we werden goed en snel geholpen. En de prijzen bleken ook nog eens scherp te zijn!.”

Handel in gebruikte- en nieuwe merken mannequins en winkelinventarissen

De grote kracht achter Gruppo Corso ligt in de actuele voorraad. Met ruim 10.000 etalagefiguren mogen zij zichzelf één van de grootste leveranciers van Europa noemen. Dit maakt het mogelijk om snel en tegen sterk gereduceerde tarieven de klanten te leveren. “Iedereen die op zoek is naar producten in onze branche kan slagen bij Gruppo Corso” Een visie waar Begra zich helemaal in kan vinden…

De succesformule bleek snel tot expansie te leiden. Met de grote voorraad en snelle groei duurde het niet lang voordat Gruppo-Corso besloot om het logistieke aspect opnieuw aan te pakken. Samen met Begra is er een logistiek plan opgesteld, gelet op de groei en enorme opslag. De oplossing is gevonden in de tussenvloeren. Met een uitbreiding van bijna 1700 m2 aan tussenvloer is de opslagcapaciteit op dit gedeelte van het magazijn verdubbeld. Het pand was uitermate geschikt voor een tussenvloer, vanwege onder andere de hoogte om de tussenvloer te kunnen plaatsen. Het resultaat is dat bijna het gehele magazijn verdubbeld is qua oppervlakte.
Dit tegen een investering die in vergelijking staat met de kosten van 1 jaar huur van een dergelijke hal met deze oppervlakte.

Directeur Michel Kaatee: “Wij zijn ervan overtuigd dat dit de juiste investering is. Dit wordt zoals eerder vermeldt volgens onze verwachting na ca. 1 jaar terug verdient, terwijl we verwachten er ruim 10 jaar gebruik van te gaan maken. Logistiek gezien plukken we er nu al de vruchten van en we zijn er van overtuigd dat dit in een omzetverhoging zal resulteren.”

Back to top