• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Of je fruit lust!

Het is hartje winter in ons koude kikkerlandje. Voor een aantal weken kunnen we dan de temperaturen ervaren die bij FruitMasters te Geldermalsen dagelijkse kost zijn om al het fruit ultravers te bewaren. Het imposante bedrijvencomplex huisvest meer dan 300 ULO-koelcellen voor de opslag van vers fruit van ruim 400 fruittelers. Bekende fruitmerken als Kanzi appels, en Migo peren vinden via Fruit Masters uiteindelijk de weg naar onze boodschappenkar. 

Voor al dat verse fruit is natuurlijk een enorme opslag capaciteit nodig. Gekoelde opslag in koelcellen het magazijn is duur, dus een efficiënte magazijninrichting is van cruciaal belang. Met constante temperaturen tussen de 0 en 5 graden is het letterlijk een koude bedoening  bij Fruit Masters, maar wij van Begra Magazijninrichting kregen we een warm onthaal en spraken we met Dhr, Tim Kievits en Dirk Jan Brommersma over de recente uitbreiding van inrijstellingen die we daar hebben opgeleverd.

Samen plukken we de vruchten

Dit credo gaat zeker op bij Fruit Masters. Zo hebben wij niet voor het eerst de koelcellen in Geldermalsen betreden. De samenwerking tussen Begra en Fruit Masters gaat al heel wat jaren terug. “Begra is onze vaste stellingleverancier, dat gaat al jaren naar tevredenheid,” aldus Dirk Jan Brommersma Manager Expeditie.

Dirk Jan vervolgt: “Uit de jaarlijkse magazijninspectie van Safety Support  kwam naar voren dat er in een van de koelcellen nog behoorlijk wat oude type inrijstelling stonden met schade. Doordat de onderdelen niet zomaar beschikbaar waren, werd vervanging de beste optie. Dit willen we bij nieuwe stellingen voorkomen. Daarom is het voor ons belangrijk dat de nieuwe stellingen worden gemonteerd conform onze eigen opbouw specificaties én qua onderdelen uitwisselbaar zijn met onze overige stellingen.” -  aldus Dirk Jan Brommersma, Manager Expeditie.

Klaar voor de toekomst

Met nieuwe AR inrijstellingen van Begra is dit probleem getackeld. Hetzelfde geldt voor de AR pallet- en Heavy Duty legbordstellingen die ze ook van ons in gebruik hebben. Wij hebben hiervan nagenoeg alle losse onderdelen direct beschikbaar. Schade aan bijvoorbeeld een van de stijlen kunnen wij snel oplossen. De stijl wordt uit voorraad geleverd en door onze gecertificeerde monteurs snel vervangen. Dat verlengt de levensduur van de stellingen aanzienlijk en scheelt een hoop kosten. Met deze nieuwe investering kan Fruit Masters voorlopig weer vooruit en zijn ze klaar voor de toekomst.

Bedankt!

Bedankt voor de prettige samenwerking, we wensen jullie veel succes bij het voortzetten van de prachtige onderneming. Bij uitbreiding of schade staat Begra uiteraard graag voor jullie klaar en via Safety Support zeggen we jaarlijks even gedag tijdens de periodieke inspectie.

Back to top