• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Bijzonder samenwerkingsverband

Soms liggen samenwerkingen voor de hand. Soms op het eerste gezicht niet, maar kan creatief denken tot gevolg hebben dat het combineren van twee schier verschillende expertises toch kan leiden tot nieuwe, innovatieve oplossingen. Een onlangs opgeleverd project is hier een mooi voorbeeld van.

Duivestein Techniek en Begra Magazijninrichting zijn twee bedrijven welke opereren in een totaal verschillend marktsegment. Duivestein Techniek is voornamelijk operationeel in de plaat-verwerkende industrie en Begra richt zich op magazijninrichting in de breedste zin van het woord. Door beider specialismen te combineren ontstond er een synergie welke zich vertaalde in een noviteit op het gebied van materiaalopslag én productie; ofwel een volledig geautomatiseerd platenmagazijn.

Er zijn talrijke mogelijkheden op het gebied van stapelen van hout, metaal en kunststof. Deze diversiteit in materialen vraagt dus ook om een uitgebreid gamma aan machines om deze producten te kunnen stapelen. Duivestein Techniek Oss BV heeft jarenlange ervaring in het oppakken en wegleggen van vrijwel elk product waaronder stapelautomaten die voor, achter of tussen productiemachines te plaatsen zijn. Begra Magazijninrichting is een gerenommeerd leverancier van entresolvloeren. Met een entresolvloer benut u zowel de hoogte als de oppervlakte van uw magazijn optimaal. Een slimme oplossing dus voor het creëren van meer opslagcapaciteit en/of meer productieruimte.

De voordelen op een rij

De combinatie van stapelautomaten en entresolvloeren resulteert in een geheel nieuwe vorm van geautomatiseerde magazijnopslag die bovenop bestaande productieruimtes wordt geplaatst. Door toevoeging van een plaat-verwerkende machine kan de materiaalopslag nu eenvoudig uit worden gebreid tot een compleet gerobotiseerde productielijn. De stapelautomaten van Duivestein Techniek zorgen zo voor een sneller productieproces en betere arbo-omstandigheden. Het systeem neemt namelijk een deel van het productieproces volledig over wat weer leidt tot een gegarandeerde kostenbesparing. Daarnaast zijn de systemen flexibel en onderhoudsarm.

Door de gekoppelde expertise profiteren opdrachtgevers van meer opslagcapaciteit én een efficiënter arbeidsproces in hun magazijn. Dat geldt voor klanten in de plaat-verwerkende industrie, maar uiteraard bieden onze maatwerkoplossingen ook kansen in tal van andere branches.

Onlangs is dit samenwerkingsproject succesvol afgerond. Er is een verdiepingsvloer van ruim 330 m2 gecombineerd met een stapelautomaat. Onder deze enorme materiaalopslag bevinden zich diverse plaat-verwerkende machines die eenvoudig bereikbaar zijn door uitsparingen in de tussenvloer. De stapelautomaat zorgt zowel voor een volledig geautomatiseerde indeling en opslag van de platen, én voert continu de juiste platen aan naar de verwerkende apparatuur. Zo worden platen direct verwerkt tot een kant en klaar eindproduct.

Toekomst

Deze nieuwste oplossing op het gebied van gerobotiseerde materiaalopslag en houtbewerking hebben we onlangs gepresenteerd op de Houtpro+ beurs in de Brabanthallen. Met een speciale stand hebben we diverse bedrijven kunnen laten zien welke oplossingen we zoal kunnen bieden. Het volgende project staat alweer in de startblokken en we kijken ernaar uit om meer bedrijven te ontzorgen.

entresolvloer entresolvloer entresolvloer
entresolvloer entresolvloer entresolvloer

Interesse?

Wilt u weten of een volledig geautomatiseerd opslagsystem of een compleet gerobotiseerde productielijn voor u voordelen kan opleveren? Neem dan gerust, geheel vrijblijvend contact met ons op. Dankzij onze maatwerkoplossingen kunnen we ongetwijfeld iets voor u betekenen. Daarbij verzorgen we uiteraard het gehele traject: van ontwerp tot en met oplevering. Zo is uw nieuwe systeem in no time operationeel!

Links

Back to top