• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Inrichting van een distributiecentrum; 650.000 kg staal

Bij Begra gaan we geen uitdaging uit de weg. Daarbij maken we geen onderscheid in de grootte van een project. Zowel de inrichting van kleine garages als de inrichting van grote distributiecentra krijgen bij ons de volle aandacht. De gemene deler van elk project ligt in de uitdaging iets te bouwen wat exact voldoet aan de wensen van de klant. Dit omdat we ons vooral op het gebied van maatwerk en het bedenken van creatieve oplossingen duidelijk en graag willen onderscheiden.

Zo hebben we voor een grote logistieke dienstverlener in 2018 op meerdere locaties grote distributielocaties ingericht. Daarbij kwamen bij elke locatie specifieke uitdagingen om de hoek kijken die in samenspraak en samenwerking met de opdrachtgever tot mooie, praktische oplossingen heeft geleid.

En het inrichten van grote distributiecentra blijft iets magisch, het zien hoe de gigantische ruimte zich vult met magazijnstellingen…

Verrijdbaar

In dit geval hebben we voor de klant verrijdbare legbordstellingen ontwikkeld. Deze stellingen maken het mogelijk om op een klein oppervlak een grote hoeveelheid aan kleine producten op te slaan en deze eenvoudig en snel te transporteren.

Veiligheid

Het complete DC is ingericht met hoge palletstellingen waarbij de onderste niveaus zijn ingericht als handpick locaties met draadrooster legborden in combinatie met seperators. Door deze separatie schotten in te bouwen wordt in geval van brand een rookkanaal tussen de opgeslagen goederen gegarandeerd. Hiermee is het DC ontworpen om te voldoen aan de meest recente eisen op het gebied van brandveiligheid.

magazijninrichting magazijninrichting
magazijninrichting magazijninrichting

Extra locaties

Ruimte is duur en om deze optimaal te benutten is er gebruik gemaakt van speciale vloerliggers. Door deze liggers met daarop de draadrooster legborden komen dozen toch vrij van de grond te staan zonder dat dit ten koste gaat van de hoogte van de totale configuratie.

Voor de inrichting van deze bedrijfshal van maar liefst 16.500 m2 is er ruim 650.000 kg aan staal gebruikt. Dit waren ruim 45 vrachten is goed voor ca. 40.000 palletplaatsen.

Of we ons nu storten op een groot of klein project, met onze kennis en ervaring zorgen we altijd voor een passende oplossing. Bent u op zoek naar nieuwe oplossingen voor uw werkplaats, magazijn of distributiecentrum? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag met u de uitdaging aan.

Back to top