• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Maatwerk entresolvloer - Van Eerd Groep

Bedrijfsruimte is duur en in veel gevallen is een bedrijfspand niet zomaar uit te breiden. Dit is vaak de reden dat men gaat kijken naar andere oplossingen. Oplossingen zoals een entresolvloer. Dit was ook het geval bij de firma Van Eerd Groep Holland uit Veldhoven. Van Eerd Groep is specialist in het egaliseren en profileren van grond voor verharding, wegenbouw of ‘onderbanen’ voor spoorwegen. En grondverzet vereist groot materieel. Grote machines die onderhoud en stalling nodig hebben.

Vanwege de bestaande, inpandige werkplaats en stalling was dan ook een groot deel van het vloeroppervlak gereserveerd voor deze gigantische machines. Hoe dan meer ruimte creëren? Welnu, met een pand van ruim 12 meter hoog is het de voordeligste optie om ook de hoogte optimaal te benutten. Zo ontstond het idee om een entresolvloer te plaatsen. En na een rondvraag in de kennissenkring werd Begra Magazijninrichting getipt.

“Begra, daar komen ook onze magazijnstellingen vandaan”, aldus dhr. John van Eerd, directeur van de firma. Geen onbekend terrein dus en de aanvraag voor een specialistische entresolvloer was snel geplaatst.

Zware entresolvloer met grote vrije overspanning

Bij Begra zijn we onder andere gespecialiseerd in entresolvloeren. Dat geldt voor standaard vloeren, maar zeker ook voor maatwerk. In vrijwel alle situaties zijn we in staat pasklaar en snel een oplossing te verzorgen. Zo ook in dit geval. Wegens de stalling van het grote materieel was een grote vrije ruimte onder de vloer een vereiste. Dat wil zeggen; een relatief grote vloer zonder tussenkolommen met behoorlijke hoogte en een enorme overspanning.

Een speciale hoofddraagconstructie met extra zware materialen werden uitgedacht en uitvoerig getoetst met berekeningen om te voldoen aan de juiste veiligheidsfactoren. “De essentiële kruisschoren heb ik inventief in de constructie verwerkt zodat de klant er geen last van heeft”, vertelt Nico Hendriks, project engineer bij Begra. “De schuine wand van het bedrijfspand heeft voor mij gezorgd voor een leuke extra uitdaging in het ontwerp en tijdens de opbouw voor de montageploeg”.

Entresolvloer - van Eerd Groep Entresolvloer - van Eerd Groep
Entresolvloer - van Eerd Groep Entresolvloer - van Eerd Groep
Entresolvloer - van Eerd Groep Entresolvloer - van Eerd Groep

Het gerealiseerde ontwerp betreft een entresolvloer met een vrije hoogte van 5,5 meter en een totale overspanning van maar liefst 12 meter! De bovenkant van de vloer is bereikbaar via een solide trap met tussenbordes. Van Eerd: “Boven op de vloer gaan we archiefkasten en magazijnstellingen plaatsen. Hier hebben we voorlopig genoeg ruimte voor de opslag van klein materiaal”.

De bestaande vloerverwarming in de ondervloer was ook een belangrijk aspect wat heeft meegespeeld in de ontwikkeling van deze entresolvloer. Gelukkig was er bekend waar de leidingen lagen waardoor in goede samenwerking is voorkomen dat de vloerverwarming zou worden geraakt.

Tevreden

Zowel van Eerd als onze eigen project engineer Nico en buitendienst medewerker Richard, kijken tevreden terug op een prettige samenwerking en een fraai eindresultaat; een robuuste vloer van formaat die staat als een huis. Het geheel is prachtig geïntegreerd in het huidige pand. “Er is netjes gewerkt en alles uitgevoerd volgens afspraak. Het eindresultaat ziet er heel goed uit”, aldus van Eerd.

We wensen alle medewerkers van de Van Eerd Groep heel veel plezier en succes met deze mooie nieuwe ruimte in hun bedrijfspand!

Links

Back to top