• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Nieuwe 18.000 m² grote productiefaciliteit

Klein maar fijn

Hoewel het imposante pand anders doet vermoeden, hebben we bij Lister Buildings een, in verhouding, vrij bescheiden magazijninventaris opgeleverd.
Bescheidenheid kenmerkt ook de organisatie als we inzoomen op hun corebusiness. Lister Buildings ontwikkelt woonruimte met een zo laag mogelijke impact op het klimaat. De circulaire houten woonunits kunnen worden samengevoegd tot meerlaagse appartementsgebouwen. Geheel naar wens ingericht, volledig remonteerbaar en gebouwd met droog gemonteerde lichtgewicht materialen. Garantie voor een minimale CO2 footprint op het gebied van huisvesting.

Lister Buildings Lister Buildings
Lister Buildings Lister Buildings

Lister Buildings is een initiatief van investeerders uit vooraanstaande Nederlandse vastgoedbedrijven. Ze spelen hiermee goed in op enkele actuele crisisvraagstukken in de woningbouwsector, woningnood en klimaatproblematiek. Het bedrijf is volop in ontwikkeling, de plannen future-proof en ambitieus.

Met de bouw van een nieuwe 18.000m2 grote productiefaciliteit is goede magazijnopslag een must. Na intern onderzoek is de opslagbehoefte bepaald en kwam Lister Buildings bij Begra terecht om hier invulling aan te geven.

Montage

De opstart van een nieuw innovatief productiebedrijf is een hele uitdaging. Er wordt hard gewerkt aan het inrichten van een productielijn waar jaarlijks minimaal 1000 duurzame houten woningen van de band rollen. Logisch dat men zich liever daarmee bezig houdt dan met de montage van magazijnstellingen. Daarom is er gekozen om naast levering ook de montage van de magazijninrichting over te laten aan Begra. Met onze ruime ervaring kunnen wij dit prima op ons nemen en zo de klant volledig ontzorgen.

Veiligheid voorop

Het magazijn is inmiddels in gebruik genomen en de eerste materialen komen binnen. Alles kan nu direct goed worden opgeborgen in de geleverde stellingmaterialen.

Diverse bevestigingsmaterialen worden in de MD legbordstellingen geplaatst. Met de verdeelschotten kunnen de schappen overzichtelijk worden ingedeeld en de datastrips zorgen ervoor dat de locatielabels overzichtelijk op de legborden geplaatst kunnen worden. Ook voor intern transport is er gezorgd. De Fetra platformwagens zorgen ervoor dat het handmatig picken van de relatief zware bevestigingsmaterialen een eenvoudige taak wordt.

Pallets met zwaardere producten worden in de AR Palletstellingen geplaatst waarbij de Troax doorvalbeveiliging ervoor zorgt dat er niets zomaar uit de stelling kan vallen. Hierdoor kan men veilig achter de palletstellingen door lopen. Om de veiligheid in het magazijn verder te optimaliseren is er duidelijke magazijnbelijning aangebracht. De looppaden zijn hierdoor goed gemarkeerd. Zowel de legbord als de palletstellingen worden goed beschermd door aanrijdbeschermers en stijlbeschermers. Ook de palletstellingen zijn keurig ingedeeld met magnetische locatielabels en de doorgangen worden gemarkeerd met locatie gangpadborden. Met deze slimme hulpmiddelen kunnen alle producten efficiënt worden opgeborgen waarbij de magazijnlocaties keurig worden geprogrammeerd in een ERP systeem.

Bedankt en succes!
Bedankt voor het project en we wensen iedereen bij Lister Buildings heel veel succes met het verder bouwen aan de mooie onderneming. Mochten jullie in de toekomst uitbreiding nodig hebben, wij staan voor jullie klaar!

Links

Back to top