• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Scherpe prijs, goede kwaliteit en snelle montage

Nabuurs heeft haar nieuwe magazijn in Wijchen uitgebreid en opnieuw ingericht. Het nieuwe pand beslaat 28.000 vierkante meter, waarvan momenteel 22.000 vierkante meter effectief in gebruik is, en biedt plaats aan 25.000 palletplaatsen.

De specialist in de logistiek van fast moving comsumer goods werkt met twee logistieke stromen: het orderpicken op stuksniveau en het opslaan en transporteren van bulkgoederen. Voorafgaand aan de inrichting van het nieuwe pand is het logistieke proces met behulp van geavanceerde software van MotracLinde compleet geanalyseerd.

palletstellingen Nabuurs palletstellingen Nabuurs
palletstellingen Nabuurs palletstellingen Nabuurs
palletstellingen Nabuurs palletstellingen Nabuurs

Alle relevante data, zoals de intern transportvloot, het aantal pallethandelingen, het aantal orderpickhandelingen en de goederenopslag zijn tot in detail bekeken. “Belangrijke aandachtspunten bij de inrichting waren eveneens de vloerbelasting en de maximale hoogte. De verdeling van het goederengewicht moet goed zijn, anders zijn de gevolgen niet te overzien. Dat was nog een hele puzzel”, vertelt Twan Fransman, plantmanager bij Nabuurs.

Uiteindelijk kon MotracLinde het nieuwe ontwerp in 3D laten zien. “Zo kregen we een goede indruk van hoe de diverse stromen zouden gaan lopen”, vervolgt Fransman. “Met dit inzicht konden we eigenlijk gelijk gaan bouwen.”

Olie tussen radartjes

Na een aanbestedingstraject koos Nabuurs voor AR palletstellingen via Begra Magazijninrichting. De geboden prijs/kwaliteitsverhouding gaf hierin de doorslag.

“De opbouwtijd was razendsnel. In drie weken stond het grootste gedeelte van het magazijn al en kon er definitief worden ingericht. Inmiddels draaien beide panden nu een half jaar in deze nieuwe setting. Twan Fransman is tevreden: “In vijf maanden tijd hebben we vijf nieuwe klanten/logistieke pakketten geïmplementeerd, waardoor de vestiging Nabuurs Wijchen in een zeer kort tijdsbestek in volume en through-put verdubbelde.

De primaire doelstelling die we hadden om vanaf ‘het eerste uur’ alle leveringenconform de wensen van onze klanten te laten plaatsvinden, is glansrijk gehaald. Momenteel zitten we in de fase waar we spreekwoordelijk ‘wat olie tussen de radertjes laten lopen’. Immers een dergelijke golf van implementaties laat wel wat spoortjes na. Neemt niet weg dat we tegelijkertijd ook weer in gesprek zijn met partijen die eveneens interesse hebben getoond in de ontwikkelingen in Wijchen voor wat betreft de verdere invulling van ons shared-user-concept.”

Bron: Warehouse Totaal

Back to top