• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Totale magazijnoplossing voor Techno Motor Veghel

De relatie tussen TMV en Begra Magazijninrichting loopt al enige tijd. Door de jaren heen hebben we al enkele magazijnoplossingen mogen leveren bij de groothandel in motoronderdelen in Veghel.

Al ruim 45 jaar timmert TMV aan de weg als toonaangevend voor de Off Road industrie. Als leverancier van topsegment reserveonderdelen en accessoires Is Techno Motor Veghel intussen een gevestigde naam in deze branche met handelsbetrekkingen over de hele wereld. Er is veel gebeurd in die jaren en door aanhoudende groei is het bedrijf diverse keren uitgebreid. Om deze trend voort te kunnen zetten werd er onlangs weer fors geïnvesteerd in een prachtig nieuw complex. En een nieuwe opslaglocatie betekent ook een nieuwe inrichting en daar hebben ze ons weer voor gevonden.

Totaaloplossing van Begra

“Bij een nieuwbouw heb je een uitgesproken mogelijkheid om je bedrijfsvoering nog eens goed onder de loep te nemen en de procedures waar nodig te bij te schaven en te optimaliseren. Uiteindelijk wil je stappen vooruit maken.”, aldus Herman Zijerveld, Managing Director van TMV.

“Om tot dé voor ons ideale magazijnoplossing te komen hebben we een uitgebreide interne studie doorlopen. In dit traject hebben we diverse leveranciers en hun logistieke oplossingen meegenomen. Van traditionele stellingen met tussenvloeren, hoogbouwstellingen tot geautomatiseerde plateau liften (paternosterkasten). Onze conclusie is gevonden in een dubbele tussenvloer met legbordstellingen inclusief een geautomatiseerde goederenlift. Deze oplossing past het beste bij onze bedrijfsvoering. Bij het Begra projectteam vonden we een doortastende, meedenkende en praktische benadering voor deze uitdaging. Door positieve ervaringen uit het verleden én een goede prijskwaliteitsverhouding zijn we daarom wederom met Begra tot uitvoer van dit project over gegaan.

Project TMV Veghel Project TMV Veghel Project TMV Veghel

Van ontwerp tot uitvoering

Augustus 2020 kwam TMV met een eerste schetsontwerp/vlekkenplan voor de inrichting van hun nieuw te bouwen magazijn. Aan de hand hiervan en input vanuit de klant hebben wij een eerste ontwerp opgesteld. De basis voor dit nieuwe ontwerp was een dubbele tussenvloer van totaal 1.000m2 met op ieder niveau legbordstellingen. Dit eerste ontwerp werd zorgvuldig met de klant doorgesproken. Daarbij kwam ook gelijk de automatiseringswens op tafel. TMV werkt namelijk met orderverzamelbakken en zocht naar een oplossing om loopbewegingen tussen de verdiepingen te beperken. De oplossing bleek uiteindelijk te liggen in een geautomatiseerde bakkenlift waarmee de bakken naar het gewenste niveau konden worden gestuurd.

Gaandeweg kwam het definitief bouwkundige ontwerp tot stand. Hieruit kwamen nog wel een aantal constructieve uitdagingen naar voren zoals kolomlasten van de tussenvloer op de betonvloer, een dubbele deur in de stramienlijn en het bouwen boven een toiletruimte. Met wat constructieve slimmigheden konden deze uitdagingen worden getackeld en kreeg het ontwerp haar definitieve vorm. Zo werd voor bulkopslag nog een rij palletstellingen toegevoegd en op de begane grond nog een extra een orderverzamel/inpakgebied gerealiseerd. Tot slot zijn er bijna 40 verschillende stellingconfiguraties uitgetekend, exact afgestemd op basis van de producten van TMV. Met deze invulling zijn de laatste puntjes op de ‘i’ gezet.

Uitdagende planning

Gedurende de uitvoering van het project is er voortdurend geschakeld met de planning van de aannemer. Een bijkomende uitdaging hierbij was de stroomaansluiting, die pas laat in het project is gerealiseerd. Dit betekende tijdelijk geen directe stoom- en lichtvoorzieningen wat onder andere problemen gaf bij de installatie van de bakkenlift. Gelukkig kon door heldere communicatie onderling de installatie alsnog vlot verlopen; de lift is slechts een week later dan gepland geïnstalleerd.

In totaal zijn er 8 volle trailers aan materiaal in het project verwerkt en de doorlooptijd van de montage heeft 3 weken in beslag genomen. De uiteindelijke oplevering heeft begin februari 2022 plaatsgevonden.

“Ondanks de beperkingen en problemen die het Corona-tijdperk met zich meebracht heeft Begra alles met veel zorg, flexibiliteit en toewijding, volgens plan kunnen realiseren. We hebben nu een prachtig ingericht magazijn tot onze beschikking waar onze medewerkers met veel plezier werken en we onze services voor onze klanten nog meer kunnen optimaliseren.”, aldus Herman Zijerveld.

We willen TMV bedanken voor de prettige samenwerking. Het was een mooie showcase voor onze brede expertise. We zijn trots op het eindresultaat en wensen TMV veel plezier met jullie nieuwe pand en magazijn.

Links

Back to top