• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Transitie naar duurzaamheid

Als handelsonderneming hebben we bij Begra natuurlijk een sterke focus op de verkoop van onze magazijnoplossingen. Onze passie is het slim inrichten van kleine magazijnen tot het ontwikkelen en uitvoeren van een efficiënte logistiek voor een machtig E-fulfillment Center zoals onlangs het nieuwe DC van Jumbo. Maar het is zeker niet zo dat we ons alleen graag op het gebied van magazijninrichting onderscheiden…

Circulair ondernemerschap

Bij Begra staat het thema duurzaamheid hoog in het vaandel. Op creatieve wijze proberen we telkens actief bij te dragen aan de transitie naar een duurzamere samenleving. Wij geloven erin dat onze producten van nu uitstekend een 2e kans kunnen krijgen óf kunnen dienen als grondstoffen voor later. Deze circulaire gedachte is inmiddels een sterke pijler geworden binnen de Begra Group.

Opkoop van gebruikte magazijninventarissen

Onder de naam Racktrade hebben we ons, naast montage-projecten via Begra, gespecialiseerd in het opkopen van complete magazijninventarissen en complexe demontage projecten. Hieronder vallen alle soorten materialen en goederen die gebruikt zijn bij de opslag of het transport van artikelen in distributiecentra, magazijnen en werkplaatsen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld magazijnstellingen, entresolvloeren, winkelstellingen, opbergkasten, transportmiddelen en bakken en kratten. Volledige ontzorging is hierbij ons uitgangspunt. En geen project is ons te groot. Sterker nog, onze interesse gaat juist uit naar grote partijen. Uw magazijn kan voor ons niet groot genoeg zijn!

Bij dergelijke complexe demontage-projecten staat veiligheid voorop. We werken op gecertificeerde wijze met professionele middelen, maken heldere afspraken en werken op basis van een strakke demontage-planning.

opkoop magazijninrichting opkoop magazijninrichting opkoop magazijninrichting
opkoop magazijninrichting opkoop magazijninrichting opkoop magazijninrichting

Veranderlijk

We leven in een tijd waarin eigenlijk niets meer permanent is. Continu innoveren, aanpassen en veranderen is aan de orde van de dag. Dit zien we veel terug in distributiecentra bij grote spelers op de markt.

Zo ook bij een gigant met de welbekende blauwe glimlach. Nadat we hier door de jaren heen diverse projecten hebben opgeleverd, was het nu tijd voor een omvangrijke demontage klus. In een krappe 4 weken gaan we daar ruim 3 kilometer aan stellingen demonteren met 50.000 magazijnbakken. Goed voor ruim 50 volle vrachtwagens aan materialen die via Begra een tweede kans krijgen.

Product als dienst

Een andere belangrijke oplossing in de transitie naar duurzaamheid, is niet het verkopen van producten maar om het product als dienst aan te bieden.

Onder de naam Logirent spelen wij hier op in en bieden wij de voordeligste oplossing voor tijdelijke Magazijninrichting. We blijven eigenaar van de materialen en beschikken over alle kennis en middelen om reparaties efficiënt uit te voeren. Waar nodig recyclen we de producten tot herbruikbare onderdelen of grondstoffen. Hiermee beheren we als het ware ons eigen ecosysteem en zijn we onze eigen toeleverancier. Dit zorgt voor een win-win situatie voor zowel ons én onze klanten.

Links

  • Racktrade - opkoop van gebruikte magazijninrichting
  • Logirent - de voordeligste oplossing voor tijdelijke magazijninrichting

Back to top