• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Verhuizing voorraad Jan Linders ‘op rolletjes’

Begra heeft succesvol een van haar grote projecten uitgevoerd in opdracht voor Jan Linders. De omvang met het gehele project was zo enorm, dat het vak-magazine Logistiek hier een artikel over schreef. U kunt het hier nog eens nalezen.

In het weekend van 3 tot 5 maart is de verhuizing van de voorraad kruidenierswaren en de retourenafdeling van Jan Linders, van Nieuw-Bergen naar een tijdelijk dc in Heijen voorspoedig verlopen.

Het was dan ook goed voorbereid”, zegt Ria Bouten, hoofd logistiek. Er was gerekend op 48 uur, maar uiteindelijk bleek een kleine veertig uur nodig. Ook het aantal vooraf geplande ritten, zo’n driehonderd met twaalf vrachtauto’s van Franken Transport, kwam wat lager uit. Jan Linders verhuisde de voorraad van het dc naar het tijdelijke onderkomen in Heijen (14.000 vierkante meter, twaalf meter hoog), omdat op de oude plek in Nieuw-Bergen een nieuw dc wordt gebouwd.

Oldtimers voorop

De verhuizing startte vrijdag in Nieuw-Bergen met een stoet oldtimers en Jan Linders trucks. In de oldtimer trucks zaten Jan Linders-directeur Leo Linders, Toon Franken, directeur van Franken Transport, en directeur Antoine Noy, van Noy Logistics, die het tijdelijke dc in Heijen ter beschikking stelde.

Aangekomen in Heijen reden de oldtimers naar binnen om de pallets op de juiste plek te zetten.

Verhuisprogrammaatje

“Vanuit ons warehouse management systeem MLS heeft onze eigen applicatiebeheerder een apart programmaatje geschreven, dat aangaf waar de 11.000 pallets in het nieuwe magazijn neergezet moesten worden”, vertelt Bouten. “Deze pallets hadden al eerder een sticker gekregen, zodat in Heijen direct duidelijk was waar ze moesten staan.”

'Geen klachten'

De pallets zijn nu ingeruimd en de automatisering doet het. “Ik heb tenminste nog geen klachten gehad.” Bouten geeft aan dat deze logistieke operatie vooraf gedegen was voorbereid. “Daar plukten we nu de vruchten van.”

Geen sneeuwbuien

Zelfs de weergoden waren Jan Linders gunstig gezind. Afgelopen weekend vielen vrijwel overal soms zware sneeuwbuien, zowel in Zuid-Limburg
als in Brabant, maar rond Industrieterrein De Grens in Heijen is geen vlokje sneeuw gevallen.

Back to top