• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Royal Sens: Inrichting & verhuizing naar een logistiek centrum van 3.000 m2

Royal Sens is al sinds ruim 100 jaar een drukkerij dat zich specialiseert in het drukken van ongegomde etiketten voor de voeding- en genotsmiddelenindustrie.

Het eerste contact met Begra dateert uit eind 2007 verteld André Storm, inkoper Royal Sens. 'Wij hadden toen een externe loods gehuurd voor opslag van onze producten en zochten voor de inrichting palletstellingen die op korte termijn geleverd en gemonteerd konden worden'.

In de loop van de afgelopen vier jaar heeft Begra diverse keren samengewerkt met Royal Sens en met succes. In eerste instantie diversen kleine leveringen van gebruikte en nieuwe palletstellingen op meerdere locaties. Recentelijk heeft Begra de complete magazijnverhuizing van de kleinere locaties naar het centrale logistiek centrum verzorgd inclusief de- en montage, vervoer en opbouw conform NPR5054.

Magazijninrichting nieuw logistiek centrum

Voor het recentelijk gebouwde logistiek centrum, een ruimte van ruim 3.000 m2 bij ca. 10 meter hoog, is wederom gekozen voor Begra.

Het traject was zodanig ingekleed dat er geen bufferlocatie ingericht hoefde te worden omdat de producten van de diversen locaties direct op de juiste plek gezet konden worden in het nieuwe distributiecentrum. Ook werd een tussenvloer geleverd en gemonteerd om zo op een efficiënte manier gebruik te maken van de hoogte. Boven op de tussenvloer is een werkruimte ingericht en er onder een kantine voor de magazijnmedewerkers en chauffeurs.

Gezien Begra ook gebruikte magazijnstellingen opkoopt, maakt dit de cirkel weer rond. De gebruikte palletstellingen en overige materialen van de oude locatie werden opgekocht, gedemonteerd en opgehaald. Ze werden 'ingeruild' tegen nieuwe palletstellingen voor in het nieuwe logistiek centrum van Royal Sens.

André Storm, Royal Sens: 'Wij hebben voor Begra gekozen omdat de combinatie van kwaliteit, flexibiliteit en een scherpe prijsstelling ons aansprak. En omdat de producten door een eigen montagedienst proffessioneel worden gemonteerd.

Door Begra is goed meegedacht over de inrichtingsmogelijkheden en welke transportmiddelen hierbij dan ingezet kunnen worden, de digitale tekeningen zijn duidelijk en geven ook achteraf geen reden tot discussie. Er wordt snel gereageerd op evt. wijzigingen in tekeningen in het voortraject en de financiele consequenties worden direct inzichtelijk gemaakt wat het beslissingtraject versnelt'.

Magazijn en Veiligheid

Volgens de Nederlandse normstellingen NPR5054 zijn veiligheidsartikelen zoals hoekbeschermers en vlondersvlonders bij onderdoorgangen verplicht. Royal Sens heeft naast deze artikelen gekozen voor extra aanrijdbeschermers en stijlbeschermers om elke staander te beschermen. In verhouding een kleine investering en als resultaat een zeer duurzame inrichting met een verhoogde veiligheid voor de medewerkers. Meer info over veiligheid, klik hier.

Begeleiding na aanschaf

Begra werkt samen met onafhankelijke zelfstandige keurmeesters. Bij Royal Sens is na voltooiing van de gehele montage het geheel gekeurd door een keurmeester. Zowel de ingebruikname inspectie als de verklaring van juiste montage. Daarnaast heeft de keurmeester een veiligheidsdossier aangelegd waar in alle documenten m.b.t. veiligheid in het magazijn worden opgeborgen. Vervolgens verzorgt Begra jaarlijks diversen periodieke inspecties en adviseren wij met praktische oplossingen a.d.h.v. situaties die na verloop van tijd kunnen ontstaan. Meer info over keuringen, kijk op de website van onze dochteronderneming Safety Support.

Back to top