• /
  • /
  • /
  • /
  • /
  • /

Begra en de digitale revolutie

Bij Begra Magazijninrichting zijn we al geruime tijd bezig om te verduurzamen en onze CO2 footprint te verkleinen. Dit proces gaat gepaard met kleine én grote stappen. De eerder geplaatste zonnepanelen waren een grote stap, het online beschikbaar stellen van onze montagehandleidingen én intern zo papierloos mogelijk werken, een kleinere. Maar niet minder belangrijk.

Papierloos is uitgerekend het thema van het project wat we recent hebben opgeleverd bij Multiscan in Urk, dé expert op het gebied van digitalisering. Wegens een alsmaar stijgende toename van het digitaliseren van documenten ontstond er bij Multiscan de noodzaak om de archiefopslagruimte aanzienlijk te vergroten. Met dit vraagstuk kwamen ze bij Begra op onze projectafdeling terecht.

Het doel was om een deel van de ruim 7,5 meter hoge magazijnruimte zo efficiënt mogelijk in te richten voor de opslag van voornamelijk documentatiemappen, ordners en dozen vol papierwerk. Ofwel; compacte opslag van relatief kleine maar redelijk zware materialen die eenvoudig met de hand bereikbaar moeten zijn.

Voor deze vorm van opslag werd door onze projectengineer een combinatie bedacht van een tussenvloer en Heavy Duty legbordstellingen. Het ontwerp bestond uit drie niveaus elk bereikbaar via een trappengat met drie trappen. Elk trappengat was daarbij exact gepositioneerd in lijn met de toegangsdeur naar de ruimte. Uiteindelijk kon met deze oplossing op efficiënte wijze, de gehele ruimte maximaal benut worden.

opslag archief opslag archief
opslag archief opslag archief
opslag archief opslag archief

Na goedkeuring van het ontwerp werden de benodigde materialen doorontwikkeld. Ofwel; de benodigde maatwerk materialen werden ontwikkeld en vervolgens door onze eigen montageploeg gemonteerd.

Resultaat is een imposante constructie van zeven rijen HD legbordstellingen die zich verheft vanaf de strakke betonvloer tot aan het dak waarbij de stevige legborden met 85 kg draagvermogen geen enkele moeite met de zware artikelen hebben. Daarnaast zijn ter hoogte van de vloerniveaus, speciaal ontwikkelde geperforeerde legborden geplaatst om de ruimte optimaal te ventileren, en zijn de solide vloerniveaus gemaakt van gemelamineerde spaanplaat met een slijtvaste toplaag.

Met deze magazijnoplossing heeft Multiscan uiteindelijk haar archiefopslagruimte vergroot met ruimte voor maar liefst 8300 dozen van afmeting 301x476x325mm (lxbxh). Een flinke uitbreiding waarmee ze voorlopig klaar zijn voor de toekomst.

Wij willen Multiscan hartelijk bedanken voor de gunning van dit mooie project en wensen alle medewerkers heel veel succes en werkplezier in de nieuwe magazijnruimte.

Links

Back to top